Syövän selättänyt Stiljan Petrov pelasi tänään ensimmäisen ottelunsa Aston Villassa neljään vuoteen. 37-vuotias bulgarialainen pelasi lauantain harjoituspelistä toisen puoliajan, kun Villains kaatoi itävaltalaisen alasarjaseura GAK 1902:n 8-0-numeroin.

Villan entiselle kapteenille Petroville todettiin leukemia maaliskuussa 2012. Keskikenttäpelaaja päätti uransa 14 kuukautta myöhemmin.

Petrov kävi sairauden aikana neljän kuukauden ajan kemoterapiassa, kunnes hän kuuli saman vuoden elokuussa sen olevan hiipumassa. Villains-ikoni on sittemmin perustanut säätiön leukemiasta kärsiville.

Petrov on yrittänyt nyt palata ammattilaiseksi, ja bulgarialainen on harjoitellut entisen seuransa kanssa. Seurasuosikki kutsuttiin kuukaudeksi Villa Parkille ilman sopimusta rakentamaan pelikuntoaan.

Petrov saapui Villaan vuonna 2006 Celticissä ja pelasi uransa aikana 218 ottelua seuran väreissä. Bulgarialainen nähtiin jo kaudella 2014-15 amatööritasolla Sunday League -seura Wychall Wanderersin riveissä.