USA:n jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Jürgen Klinsmann on keskustellut Englannin jalkapalloliiton (FA) kanssa Englannin managerin pestistä, joka vapautui EM-kisojen päätyttyä. Asiasta kertoi nykyisin Saksan maajoukkueen joukkueenjohtajana toimiva Oliver Bierhoff.

Klinsmann, joka pelasi aikanaan muun muassa Tottenhamin hyökkääjänä, on vedonlyöntiyhtiöiden mukaan vahvoilla Roy Hodgsonin seuraajaksi. Englannin uudelleenrakentamistyö alkoi surkean EM-kisamatkan jälkeen. Bierhoff on ilmoittanut, että 51-vuotias USA:n nykyinen päävalmentaja on jo ottanut yhteyttä FA:han, ja uskoo, että Klinsmann istuisi työhön hyvin.

– Luulen, että hän on keskustellut Englannin kanssa, sanoi Bierhoff, joka pelasi Klinsmannin kanssa Saksan EM-joukkueessa 1996.

– Hän sopisi hyvin Englannille. Aloitimme (työskentelyn) yhdessä vuonna 2004 eikä hän aina ole, miten sen nyt sanoisin … mukava käsiteltävä, koska hän haluaa muutoksia. Mutta hän tuo motivaatiota. Hänellä on rohkeutta tehdä vaikeita päätöksiä ja ehkä tarvitset jotain tällaista.

FA haluaa voimakkaan ja taktisesti osaavan managerin, joka pystyy rakentamaan selkeän identiteetin joukkueelle pitkällä aikavälillä. Nämä ovat niitä ominaisuuksia, joita Klinsmann on osoittanut sen jälkeen, kun hän siirtyi USA:n päävalmentajaksi.

Klinsmann on valmennusurallaan valmentanut Saksan maajoukkuetta, Bayern Müncheniä sekä vuodesta 2011 lähtien USA:n maajoukkuetta.