Kuukauden rutistus on jalkapallon EM-kisojen osalta ohi. Monien yllätykseksi Portugali marssi EM-kisojen voittajaksi maan kisahistorian ensimmäistä kertaa. Nyt on kuitenkin aika kerätä kasaan kisojen suurimmat onnistujat. Alapuolelle on valittu turnauksen viisi parasta puolustajaa, jotka onnistuivat tehtävissään vähintään kiitettävällä tasolla.

Teimme kisojen alla ennakoivat listaukset TOP5 -pelaajista eri pelipaikoilla. Voit tutustua puolustajien listaukseen tästä (lue ennakko).

5. Laurent Koscielny, Ranska

EM-hopeajoukkueesta joku pelaaja ansaitsee paikkansa puolustajien TOP5-listauksessa. Tähän olisi voinut hyvinkin valita Manchester Cityn Bacary Sagnan, joka oli yksi Ranskan tasaisimpia suorittajia. Ranskalaiset menettivät tärkeitä puolustajia kisojen alla, ja keskuspuolustaja Koscielnyn vierellä pelaajat vaihtuivat, mutta se ei 30-vuotiaan pelaajan otteisiin vaikuttanut. Kokenut syötönkatkoja oli Ranskalle elintärkeä pelaaja läpi kisojen. Katkoi hyökkäyksiä, voitti pääpalloja ja teki valtavan määrän töitä ottelusta toiseen. Pelasi jokaisessa ottelussa.

METZ, FRANCE - JUNE 04: Laurent Koscielny of France celebrates his team's third goal during the International Friendly between France and Scotland on June 4, 2016 in Metz, France. (Photo by Daniel Kopatsch/Getty Images)
(Kuva: Getty Images)

4. Raphaël Guerreiro, Portugali

22-vuotias Guerreiro tuli varmasti monille ihmisille täysin puskista tietoisuuteen EM-kisojen aikana. Tuore Euroopan mestari oli kisojen läpimurto-pelaaja. Vahvasti hyökkäyksiä tukeva puolustaja oli erinomainen pelatessa hyökkäyssuuntaan eikä puolustuspelaamisessakaan ollut moitittavaa. Vahva erikoistilannepelaaja meinasi kruunata upeat kisansa EM-finaalin jatkoajalla, kun nuorukaisen vapaapotku pysähtyi ranskalaismaalin ylärimaan.

SAINT-ETIENNE, FRANCE - JUNE 14: Raphael Guerreiro of Portugal in action during the UEFA EURO 2016 Group F match between Portugal and Iceland at Stade Geoffroy-Guichard on June 14, 2016 in Saint-Etienne, France. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
(Kuva: Getty Images)

3. Jérome Boateng, Saksa

Boateng valittiin EM-kisojen tähdistökentälliseen, eikä turhaan. 27-vuotias saksalainen on hyvin peliä avaava keskuspuolustaja, joka nousi koko puolustuksen tärkeimmäksi mieheksi laitapuolustaja Joshua Kimmichin ohella. Monipuolinen puolustaja oli Saksan parhaita, eikä ollut Bayern-pelaajasta kiinni, ettei maa edennyt EM-finaaliin. Kaikki pelaajat eivät nousseet Boatengin kanssa samalle tasolle. Oli Saksan puolustuksen kivijalka.

MARSEILLE, FRANCE - JULY 07: Jerome Boateng of Germany runs with the ball during the UEFA EURO 2016 semi final match between Germany and France at Stade Velodrome on July 7, 2016 in Marseille, France. (Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)
(Kuva: Getty Images)

2. Leonardo Bonucci, Italia

Bonuccia harva jättäisi tältä listalta ulos. 29-vuotias italialainen muodosti kisojen pelätyimmän puolustuslinjan yhdessä seurakavereiden Giorgio Chiellinin ja Andrea Barzaglin kanssa. Puolustaja ei ole pelaajana monipuolisimmasta päästä, mutta pelinavaajana pelipaikkansa parhaita. Italialainen omaa erinomaisen syöttötaidon, jota pelaaja käyttää paljon hyväkseen. Vahva pääpelaaja avaa syöttötaidollaan ja nopealla pelinlukemisellaan joukkueelleen nopeasti tilanteita.

VERONA, ITALY - JUNE 06: Leonardo Bonucci of Italy in action during the international friendly match between Italy and Finland on June 6, 2016 in Verona, Italy. (Photo by Claudio Villa/Getty Images)
(Kuva: Getty Images)

1. Pepe, Portugali

Tuore Euroopan mestari oli ehdottomasti kisojen paras puolustaja. Monien ihmisten mielestä 33-vuotias portugalilainen olisi pitänyt valita koko kisojen parhaaksi pelaajaksi. Pepe oli Portugalin avauskokoonpanossa kuudessa ottelussa ja pieniä ajastuskatkoja lukuun ottamatta pelasi hyvin vahvat kisat. Repi, raastoi ja voitti. Real Madrid-toppari oli totutusti alakerran valtias vahvalla kamppailupelaamisellaan.

PARIS, FRANCE - JULY 10: Pepe of Portugal celebrates after his team's 1-0 win against France in the UEFA EURO 2016 Final match between Portugal and France at Stade de France on July 10, 2016 in Paris, France. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)
(Kuva: Getty Images)