Arsenalin kannattajat ovat viime päivinä olleet huolissaan joukkueen pelaajatilanteesta Valioliigan avausta ajatellen, muutenkin kuin varsinaisten pelaajasiirtojen vuoksi. Euroopan mestaruuskisoihin osallistuneista pelaajista ainakin Aaron Ramseyn, Laurent Koscielnyn, Olivier Giroudin ja Mesut Özilin ehtiminen pelikuntoon UEFA:n sääntöjen mukaisen loman jälkeen on ollut kysymysmerkki. Arsenal avaa sarjakautensa kotiottelulla Liverpoolia vastaan 14. elokuuta.

Yksi mahdollinen nimi poistui kauden avaussuunnitelmista, kun varmistui että viime kauden lainalla viettänyt saksalainen Serge Gnabry osallistuu Rion olympiakisoihin. Aiheesta raportoi seuran nuorisopelaajien tilannetta läheltä seuraava Jeorge Bird. Sama lähde kertoo kuitenkin myös viime aikoina lähinnä lomakuviaan sosiaalisessa mediassa jakamaan keskittyneen Jack Wilsheren liittyneen jo joukkueen harjoituksiin.

Edustusjoukkueen mukana ovat perjantaina harjoitelleet myös muiden muassa Gideon Zelalem, Chris Willock ja Krystian Bielik. Viimeisissä siirtohuhuissa Valenciaan liitetty Joel Campbell on myös ollut mukana harjoituksissa. Poissa vahvuudesta on edelleen kymmenkunta maajoukkuepelaajaa. Näiden on määrä liittyä joukkueharjoituksiin 1. elokuuta.

Euroopan mestaruuskisat, Copa América ja olympialaiset tekevät seurojen pre-seasonista tänä vuonna poikkeuksellisen lyhyen. Arsenal perui osin tämän johdosta kesäperinteeksi jo muodostuneen Emirates Cup -turnauksen tältä vuodelta.