Entinen Chelsea-hyökkääjä Andrei Shevtshenko on Sky Sportsin tietojen mukaan nimetty Ukrainan uudeksi päävalmentajaksi.

39-vuotias Shevtshenko on toiminut Ukrainan apuvalmentajana, ja oli mukana myös tämän vuoden EM-kilpailussa. EM-kisoissa maan päävalmentajana toiminut Mihailo Fomenko erosi epäonnistuneen EM-turnauksen jälkeen, ja Ukrainan entinen maalipyssy nimettiin nyt tilalle.

Ukraina pelaa samassa MM-karsintalohkossa muun muassa Suomen kanssa, mutta miehen ensimmäinen ottelu tulee olemaan 5. syyskuuta, kun Ukraina aloittaa karsinnat kotiottelulla Islantia vastaan.

Shevtshenko, joka voitti Ballon d’Orin vuonna 2004 viimeisteli 48 maalia 111 ottelussa Ukrainan paidassa.

Pelaajaurallaan hyökkääjä voitti muun muassa Mestarien liigan ja Serie A:n AC Milanissa ja FA Cupin Chelseassa, jossa ukrainalainen pelasi kahden kauden ajan. Tämän lisäksi Shevtshenko voitti kaksi kertaa sekä Mestarien liigan, että Serie A:n maalipörssin.