Jalkapallo on siitä poikkeuksellinen laji, että olympialaisten merkitys turnauksena on melko vaatimaton. Se johtuu osittain rajoituksesta, jonka mukaan joukkueissa saa olla mukana vain kolme yli 23-vuotiasta pelaajaa.

Britannian maat eivät selviytyneet Rion olympiaturnaukseen erillisinä joukkueina eivätkä yhdessä (Lontoossa nähtiin poikkeuksellisesti Britannian jalkapallomaajoukkue). Siitä huolimatta kisoissa nähdään useita pelaajia Englannin sarjoista, tarkalleen ottaen yhdeksän.

Kenties merkittävin Englannin sarjoista tuleva pelaaja on Tottenhamin Hon Seung-min. Viime kaudella eteläkorealainen Son pelasi Spursin paidassa 28 Valioliiga-ottelua. Toinen isohko nimi on Chelsean John Obi Mikel. 29-vuotias nigerialainen urakoi viime kaudella 25 Valioliiga-peliä.

Valioliiga-seurojen pelaajista turnauksessa nähdään myös Arsenalin Takuma Asano ja Serge Gnabry, Liverpoolin Tiago Ilori sekä Manchester Unitedin Joel Castro Pereira. Tykkimiesten kesähankinta Asano hyökkää Japanin paidassa, ja Gnabry edustaa Saksaa. Ilori ja Pereira puolustavat hallitsevan Euroopan mestarin Portugalin värejä.

Yleisesti ottaen kisojen suurin huomio kohdistuu Barcelonan Neymariin. Brasilia on mukana vahvalla ryhmällä, kuten on myös esimerkiksi Saksa. Kisat alkavat torstai-iltana ottelulla Irak-Tanska.

Englannin sarjojen pelaajat Riossa

Tanska
Lasse Vibe, Brentford
Nicolai Brock-Madsen, Birmingham

Japani
Takuma Asano, Arsenal

Nigeria
John Obi Mikel, Chelsea

Ruotsi
Tim Erlandsson, Nottingham Forest

Saksa
Serge Gnabry, Arsenal

Etelä-Korea
Son Heung-min, Tottenham

Portugali
Tiago Ilori, Liverpool
Joel Castro Pereira, Manchester United