Brede Hangelandin ura on tullut päätökseensä. 35-vuotias toppari kertoi asiasta Sky Sportsin haastattelussa.

– Olen miettinyt tätä pitkään. Päätin, että nyt on aika päättää urani, Hangeland sanoi.

– Mielestäni on tärkeää oivaltaa, milloin on oikea hetki lopettaa. Kaikki nämä kivut ja 35 vuotta mittarissa. Alkoi tuntua, etten pysty hoitamaan hommaani, joten on aika siirtyä eteenpäin.

199-senttinen puolustaja aloitti uransa kotimaansa Vikingissä. Matka jatkui FC Kööpenhaminan kautta Fulhamiin talvella 2008. Kaksi viimeisintä kautta Hangeland pelasi Crystal Palacessa, jonka kanssa sopimus umpeutui kesä-heinäkuun vaihteessa.

Yhteensä Hangeland pelasi Fulhamissa ja Palacessa 298 ottelua. Norjan maajoukkueessa mies pelasi 91 ottelua, viimeisen toukokuun lopussa Ranskaa vastaan. Hän toimi maajoukkueensa kapteenina syksystä 2008 lähtien.