Vahvistus: Paul Pogba maailmanennätyskaupassa Manchester Unitediin

© Kuva: Getty Images

Paul Pogban siirto Juventuksesta Manchester Unitediin on lopulta vahvistunut. United kertoi verkkosivuillaan tehneensä keskikenttäpelaajan kanssa viisivuotisen sopimuksen, johon kuuluu optio lisävuodesta.

Juventus vahvisti siirtosummaksi 105 miljoonaa euroa. Lukema on uusi maailmanennätys. Korvaus voi kasvaa 110 miljoonaan, mikäli tietyt bonusehdot täyttyvät.

Pogba siirtyi aikoinaan Unitediin jo kesällä 2009. Hänet päästettiin käytännössä ilmaiseksi Juventukseen kolme vuotta myöhemmin. Juvessa Ranskan maajoukkuepelaaja vietti neljä kautta, mikä toi hänen kaappiinsa neljä Italian mestaruutta. Viime kaudella Pogba pelasi kaikki kilpailut mukaan lukien 49 ottelua. Tehoja syntyi keskikenttäpelaajalle komeat 10+16.

– Olen iloinen palatessani Unitediin. Se on aina ollut seura, jolla on ollut erityinen paikka sydämessäni. Odotan innolla, että pääsen työskentelemään José Mourinhon alaisuudessa, Pogba sanoi Unitedin tiedotteessa.

– Paul on yksi maailman parhaista pelaajista. Hän tulee olemaan avainroolissa. Hän on nopea, vahva, tekee maaleja ja lukee peliä paremmin kuin monet häntä kokeneemmat, Mourinho kuvaili.

Siirtoneuvottelujen aikaan puhuttiin paljon agentti Mino Raiolalle maksettavan korvauksen suuruudesta. Sky Sportsin tietojen mukaan lopputulema on se, ettei United maksa Raiolan palkkio-osuutta siirrosta.

Pogba on Unitedin kesän neljäs hankinta. Ranskan maajoukkuepelaajan lisäksi seuraan ovat siirtyneet toppari Eric Bailly, hyökkäävä keskikenttäpelaaja Henrikh Mkhitarjan ja keskushyökkääjä Zlatan Ibrahimovic.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!