Englannin Mestaruussarjassa nähdään ainakin alkukauden ajan neljä suomalaismaalivahtia. Pelaajilla on yhteinen ongelma, sillä kukaan ei ole tällä hetkellä kiinni seuransa ykkösmaalivahdin paikassa. Positiivisena asiana kuitenkin kaikki neljä nähtiin avauskokoonpanoissa Englannin Liigacupissa tiistaina.

Jussi Jääskeläinen, Wigan

Wigan nousi täksi kaudeksi takaisin Englannin Mestaruussarjaan, kun Jussi Jääskeläinen pelasi jälleen kerran upean kauden. Kokenut maalivahti torjui Wiganin maalilla 34 sarjaottelussa. Nyt tilanne on kuitenkin muuttunut, kun seura sai lainasopimuksella Ádám Bogdánin Liverpoolista. Unkarilaisvahti toimikin aloittavana maalivahtina sarja-avauksessa Bristol Cityä vastaan. Liigacupin ottelussa Wigan-maalilla nähtiin vuorostaan Jääskeläinen. Oletettavaa kuitenkin on, että Bogdán tulee lainapelaajana toimimaan seuran ykkösmaalivahtina.

Niki Mäenpää, Brighton

Suomen maajoukkuemaalivahti Niki Mäenpää pääsi kehiin tiistain Liigacupin ottelussa Colchesteria vastaan, kun seura nappasi tyylipuhtaan 4-0-voiton ottelusta. Mäenpään toiminee kuitenkin myös tällä kaudella Brightonin kakkosmaalivahtina, sillä seuran ykkösvahti David Stockdalen rooli seurassa ei ole muuttunut. Englantilaisvahti on pelannut seuran maalilla viimeiset kaksi kautta ja oli avauskokoonpanossa myös sarja-avauksessa Derbyä vastaan.

Anssi Jaakkola, Reading

Suomalaismaalivahti saapui Englantiin ja Readingiin täksi kaudeksi Etelä-Afrikasta. Jaakkola ilmoitti välittömästi taistelevansa seuran ykkösmaalivahdin paikasta. Kauden avausottelussa Prestonia vastaan maalilla nähtiin kuitenkin Ali Al-Habsi, joka toimi viime kaudella seuran ykkösmaalivahtina. Jaakkola sen sijaan pääsi tolppien väliin Liigacupin ottelussa Plymouthia vastaan. Suomalainen piti maalinsa puhtaana, kun Reading voitti ottelun 2-0.

Voi olla, että Jaakkolan ensimmäinen kausi seurassa menee lähinnä vaihtopenkin puolella, mutta tulevaisuus seurassa tällä hetkellä näyttää valoisalta ja mahdollisuudet ykkösmaalivahdiksi nousemiselle on olemassa.

Jesse Joronen, Fulham

Nuori Jesse Joronen torjui Liigacupin ottelussa Leyton Orientia vastaan voiton Fulhamille, kun seura haki 2-3-vierasvoiton. Suomalaismaalivahdille ei ole kuitenkaan liiemmin vastuuta luvassa tänäkään vuonna, sillä joukkue on hankkinut maalilleen David Buttonin, joka pelasi seuran maalilla heti Mestaruussarjan avausottelussa. Fulhamilla on käytettävissään myös Marcus Bettinelli, joka taistelee ykkösvahdin paikasta Buttonin kanssa. Bettinelli kärsii kuitenkin tällä hetkellä loukkaantumisista. Miehen toivuttua ei Joroselle ole seurassa käyttöä, joten luultavasti pelaaja lainataan myös tällä kaudella toiseen seuraan.