Maanantaina kauden avauskierroksen päätöspelinä nähtiin tasainen derby Chelsean ja West Hamin välillä. Hammers oli lähellä napata Stamford Bridgeltä pisteen, mutta Diego Costan viime hetken kaukolaukaus ratkaisi pelin 2-1-lukemin Bluesin eduksi.

Voitto oli manageri Antonio Contelle ensimmäinen virallinen sinipaitojen ruorissa. West Ham koki ottelussa myös avausjaksolla takaiskun André Ayew’n loukkaannuttua ensimmäisessä ottelussaan Hammers-paidassa (lue uutinen tästä).

Chelsea aloitti maalittoman avausjakson jälkeen maalinteon Eden Hazardin naulattua 1-0-osuman rangaistuspotkusta. West Ham venyi viimeisen vartin alussa tasoihin James Collinsin tykitettyä pelivälineen sisään kulmapotkun jatkotilanteesta.

Juuri kun näytti, että Hammers saisi pisteen kilpailijaltaan, Costa rankaisi varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Tarkka kaukolaukaus painui matalana aivan vasempaan takanurkkaan.

Valioliiga maanantaina

Chelsea-West Ham 2-1 (0-0)

1-0 Eden Hazard Rp (47.)
1-1 James Collins (77.)
2-1 Diego Costa (89.)