Englannin toisella sarjatasolla, Mestaruussarjassa, pelaa Sakari Mattilan siirryttyä Fulhamista tanskalaiseen Sönderjysjkeen vielä viisi pelaajaa, joista neljä on maalivahteja. Heistä Niki Mäenpää sai Brightonin eilisessä ottelussa Rotherhamia vastaan näytönpaikan, ja käytti sen mainiosti edukseen.

Ottelu päättyi Albionin 3-0-voittoon, Mäenpäälle siis nollapeli. Paikallislehti The Argus intoutui jopa ehdottamaan, että David Stockdalen paikka joukkueen ykkösmaalivahtina olisi uhattuna suomalaisen erinomaisen esityksen jälkeen. Edellisessä ottelussa loukkaantunutta veskaria paikannut Mäenpää sai myös manageri Chris Hughtonin kehut.

-Mielestäni Niki oli loistava. Kun hänen piti tehdä torjunta, hän teki sen. Lisäksi hän dominoi boksissa hienosti. Minulla on nyt valinnan paikka, ja niin sen kuuluu ollakin. Kun joku tulee sisään ja pelaa hyvin, on harkittava mitä tehdä jatkossa.

Mestaruussarjaan palanneen Wiganin maalilla viime kaudella huikeita otteita esittänyt veteraanivahti Jussi Jääskeläinen ei ollut tontillaan, kun joukkue tasasi pisteet Birmingham Cityn kanssa maalein 1-1. Nottingham Forestissa erinomaisesti viime viikolla debytoinut Thomas Lam katsoi vaihtopenkiltä, kun hänen joukkueensa hävisi yhden ulosajon saatuaan Brentfordille 0-1. Samanlaisesta näkökulmasta peliä seurasi Fulhamin Jesse Joronen; vierasottelu Leedsiä vastaan päättyi 1-1.