Nani pitää viimeistä jatkosopimustaan Manchester Unitedin kanssa uransa huonoimpana päätöksenä. Portugalin maajoukkelaituri solmi syyskuussa 2013 viisivuotisen sopimuksen toivoessaan olevansa valmis ottamaan suuremman roolin Red Devilsissä.

Sir Alex Fergusonin eläköidyttyä ja David Moyesin astuttua tilalle, peliaikaa ei kuitenkaan irronnut samaan malliin.

– Se olisi voinut elämäni paras hetki, mutta siitä tulikin heikoin. Sellaisen sopimuksen jälkeen odottaa, että kaikki ovat takanasi. Sitten asia menikin päinvastoin. Sitten tuli stressi. Olin allapäin ja samalla mukaan tulivat loukkaantumiset. Se oli jotain, joka teki minut todella pettyneeksi, Nani avautui The Guardianille.

Louis van Gaalin astuttua seuraavana kesänä Moyesin paikalle Nanille heräsi jälleen toivo suuremmasta roolista. Se ei kuitenkaan kauaa kestänyt.

– Hän sanoi minulle, että voin taistella pelipaikasta. En olisi kuitenkaan ensimmäinen tai edes toinen vaihtoehto. Olin kuitenkin ollut vuosia tärkeä pelaaja joukkueelle ja halusin pelata kaikki pelit avauksessa, Nani lisäsi.

Nani siirtyi Unitedista ensin lainalle Sporting Lissaboniin ja myöhemmin pysyvästi Fenerbahceen. Ensi kaudella EM-kisoissa Portugalin paidassa loistanut laituri nähdään La Ligassa Valencian väreissä.