Emirates Stadiumilla esitellään eräänlainen aikakone syyskuun kolmantena päivänä. Arsenal Legends-Milan Glorie -ottelussa nähdään nimittäin kentällä hurja määrä menneiden aikojen jalkapallotaitureita. Mukaan näytösotteluun ovat ilmoittautuneet Arsenalin puolelta muiden muassa Thierry Henry, Dennis Bergkamp, Robert Pires, sekä maalivahti Jens Lehmann. Gunnersin nykyinen ykköstorjuja Petr Cech sanoo uskovansa, että saksalainen joutuu kentällä kaikista kovimpiin töihin.

-Täytyy sanoa, että legendojen otteluissa maalivahdin työ on kaikista kovin. Kun vanhat pelurit haluavat näyttää taitojaan, ei puolustuksesta välttämättä ole normaaliin tapaan apua. Uskon että Jens ottaa ottelun tosissaan. Kaikki ihmiset eivät vain muutu olosuhteista huolimatta. Kun olet ammattilainen, ja todella rakastat sitä mitä teet, haluat tehdä sen parhaalla mahdollisella tavalla.

Cech näkee tämän kaltaiset ottelut hyvänä ideana.

-On loistavaa, että kannattajat pääsevät näkemään legendat kentällä. Tällaiset mahdollisuudet ovat upeita, sillä seuroilla on kannattajia, jotka eivät olleet vielä edes syntyneet kun nämä tähdet pelasivat.

Myös ruotsalainen Freddie Ljungberg palaa ottelussa Pohjois-Lontoon maisemiin.

-On todella hauskaa päästä näkemään monia vanhoja pelikavereita ja kannattajia pitästä aikaa. Ex-pelaajana kaipaa usein eniten pukuhuoneen läpänheittoa, ja uskon sitä riittävän nytkin.

Arsenal Legendsin valmentajana pelissä on Arsène Wenger, Milan Glorieta luotsaa puolestaan Fabio Capello. Rossonerin legendoista kentälle odotetaan ainakin Paolo Maldinia, Franco Baresia, Christian Vieriä, Hernan Crespoa ja Gennaro Gattusoa.

Lähde: Arsenal