Arsenal on ottamassa tai jo ottanut ”kovat otteet” käyttöön siirtomarkkinoiden viimeisinä päivinä. Rahaa lyödään sen verran pöytään, ettei vastapuoli voi mukista vastaan.

Arsenal on hankkimassa paraikaa kahta uutta pelaajaa La Ligasta. Valencian Shkodran Mustafi on siirtymässä Lontooseen 41 miljoonan euron hintaan (lue uutinen). Deportivo La Coruñan Lucas Pérezistä Gunners on puolestaan pulittamassa 20 miljoonaa euroa. Sky Sportsin mukaan tuo summa vastaa Lucasin sopimukseen kirjattua ulosostopykälää, jonka Arsenal on nyt aktivoinut.

Lucasin täytyy vielä päästä sopimukseen henkilökohtaisista ehdoista ja läpäistä Gunnersin lääkärintarkastus. Tänä iltana pelattavassa Real Betis -ottelussa Lucas ei pelaa. Depor julkaisi verkkosivuillaan tiedotteen, jonka mukaan hyökkääjä jäi kokoonpanosta pois ”seuran luvalla”.

27-vuotias Lucas on noussut otsikoihin vasta viime vuosina. Atlético Madridin kasvatti etsi itselleen sopivaa peliympäristöä ensin Rayo Vallecanosta, ukrainalaisista Karpatysta ja Kiovan Dynamosta sekä kreikkalaisesta PAOK:ista.

Depor ensin lainasi miehen kaksi vuotta sitten ja osti hänet lopullisesti omakseen kesällä 2015. Viime kausi oli nappisuoritus. 36 La Liga -ottelussa Lucas paukutti tehot 17+8.