Kesän siirtoikkuna sulkeutuu tänään, ja päivästä odotetaan vilkasta. Olemme koonneet alle siirtoja, jotka ovat jo lähellä toteutumista.

Marcos Alonso (Fiorentina -> Chelsea)

Vasen laitapuolustaja on siirtymässä Stamford Bridgelle 27 miljoonan euron kauppahinnalla. Neuvotteluja on käyty jo pitkään, ja nyt kaikki näyttää olevan valmista. Real Madridin akatemian kasvatille Marcos Alonsolle, 25, Valioliiga on tuttu sarja, sillä hän pelasi Boltonissa vuosina 2010-2013 ja Sunderlandissa vuonna 2014. Chelsean kerrotaan lisäksi havittelevan David Luizia sensaatiomaisesti takaisin riveihinsä. Brasilialaisesta on jo tehty noin 35 miljoonan euron tarjous PSG:lle.

Wilfried Bony (Manchester City -> Stoke)

Medialähteiden mukaan Manchester Cityn väkivahva kärkipelaaja on matkalla Stokeen lainasopimuksella. Asia alkoi aamulla varmistua, kun 27-vuotias Wilfried Bony kertoi Twitterissä odottavansa innolla uutta haastetta. Vaikka parin viime kauden aikana peliaika on jäänyt melko vähiin, kaudella 2013-14 peräti 16 liigaosumaa Swansean paidassa iskenyt Bony olisi mainio vahvistus tulivoimaa kaipaavalle ryhmälle. Alakertaan Stoke on nappaamassa Bruno Martins Indin Portosta.

Didier N’Dong (Lorient -> Sunderland)

Manageri David Moyes haluaa vahvistaa keskikenttäänsä Gabonin 22-vuotiaalla maajoukkuemiehellä Didier N’Dongilla, ja noin 20 miljoonan euron arvoisen siirron kerrotaan olevan jo erittäin lähellä. Sen varmistuessa rikkoutuisi samalla Sunderlandin kuuden vuoden takainen siirtoennätys. N’Dong on erittäin fyysinen ja puolustava pelaaja, joka viihtyy keskikentän pohjalla. Seuran sanotaan havittelevan riveihinsä tänään myös Norwich-vahti John Ruddya.

Moussa Sissoko (Newcastle -> Tottenham)

Sky Sports kertoi aamupäivällä, että sarjaporrasta alemmas pudonnut Newcastle myy box to box –keskikenttäpelaajana tunnetun Moussa Sissokon White Hart Lanelle noin 35 miljoonalla eurolla. Mies sai jo aiemmin luvan poistua Ranskan maajoukkueen leiriltä viimeistelläkseen siirron. Vahvasti kesän EM-kisoissa esiintyneelle Sissokolle siirto on mieluinen, sillä hän halusi jatkaa uraansa pääsarjatasolla. Tottenham on saamassa siirron myötä aimo annoksen fyysisyyttä ja taklausvoimaa.

Islam Slimani (Sporting Lissabon -> Leicester)

Algerian maajoukkueen maalitykki takoi viime kaudella 27 maalia Portugalin liigassa, mikä ei jäänyt eurooppalaisilta suurseuroilta huomaamatta. Mestarien liigan lähestyessä Claudio Ranieri kaipaa vahvistusta kärkiosastoon ja näyttää saavan haluamansa. The Guardianin mukaan Leicester joutuu kuitenkin rikkomaan kaupan yhteydessä siirtoennätyksensä ja on maksamassa Sportingille 35 miljoonaa euroa. Vaatimaton Islam Slimani tekee paljon töitä ja sopisi kuin nakutettu Ranierin joukkueeseen.

Jack Wilshere (Arsenal -> Crystal Palace/Bournemouth)

Arsenal haluaa loukkaantumisista kärsineelle lahjakkuudelle säännöllistä peliaikaa, ja 24-vuotiaan keskikenttämiehen odotetaan vaihtavan maisemaa lainasopimuksella tämän päivän aikana. Sky Sportsin tietojen mukaan Tykkimiehet ei halua päästää Jack Wilshereä kilpailijaseurojen riveihin ja tällä hetkellä vahvimmat vaihtoehdot uudeksi osoitteeksi ovat Bournemouth ja Crystal Palace.

Muita siirtouutisia brittimediasta

Swansea havittelee West Hamin Enner Valenciaa miehistöönsä lainasopimuksella. Arsenalin Serge Gnabry on lähdössä Saksaan Werder Bremeniin pysyvällä siirrolla. Valioliiga-hylkiö Mario Balotellin kerrotaan olevan siirtymässä Nizzaan, ja Mestaruussarjan Fulham puolestaan saattaa olla tekemässä sopimusta vapaan agentin Emmanuel Adebayorin kanssa.