Valioliigan seurat ovat käyttäneet tänä kesänä pelaajakauppoihin enemmän rahaa kuin koskaan aiemmin. Miljardin punnan raja rikkoutui kuluvalla viikolla.

Siirtomarkkinoiden ennennäkemättömistä kulutusjuhlista kielii esimerkiksi se, että Manchester United teki Paul Pogbasta kaikkien aikojen kalleimman jalkapalloilijan ja yli puolet seuroista on rikkonut siirtoennätyksensä yksittäisestä pelaajasta.

Raha ei kuitenkaan ratkaise kaikkea. Halvallakin voi saada hyvää – joskus jopa ilmaiseksi. Esittelemme alla pelaajia, jotka napattiin sopimusten umpeuduttua ilman siirtokorvausta.

Zlatan Ibrahimović (PSG -> Manchester United)

Ruotsalaishyökkääjän palkka ja sopimuksen allekirjoituspalkkio ovat tähtitieteellisiä, mutta hänen tasoisensa pelaajat liikkuvat äärimmäisen harvoin ilman siirtokorvausta. Maalipörssin kärjessä komeileva Zlatan Ibrahimović tuo Manchester Unitedille valtavasti lisäarvoa niin kentällä kuin se ulkopuolellakin. Myös fysiikka on edelleen kunnossa, vaikka mittarissa on ikää jo 34 vuotta. Vertaansa vailla olevasta CV:stä huolimatta jotkut uskovat Ibrahimovićin floppaavan Valioliigassa. Mies itse nauttii siitä, että saa hiljentää kriitikot.

Joël Matip (Schalke -> Liverpool)

Kamerunin 25-vuotias maajoukkuetoppari alkaa olla pelaajana parhaassa iässään, ja on suoranainen ihme, että Joël Matipin kaltainen saalis oli siirtomarkkinoilla tarjolla ilmaiseksi. Bundesligan läpikotaisin tunteva Jürgen Klopp oli hyvissä ajoin liikkeellä ja houkutteli Saksassa loistaneen miehen Liverpooliin. Managerin mukaan seura säästi hankinnan myötä miljoonia. Matipilla riittää kokoa, pääpelivoimaa ja kokemusta – mutta myös ketteryyttä ja nopeutta. Ei siis ihme, että Klopp näki hänessä joukkueen ongelma-alueen eli puolustuksen potentiaalisen pelastajan.

Sofiane Feghouli (Valencia -> West Ham)

Algerian maajoukkuelaiturista povattiin joskus uutta Zidanea. Niin ei koskaan käynyt, mutta ottajia lahjakkaalle pelaajalle olisi ollut jonoksi asti. Valenciassa useamman vuoden ajan pelannut Sofiane Feghouli, 26, vakuuttui Hammersin kunnianhimosta, managerista ja uudesta stadionista. Viimeinen vuosi ennen siirtoa ei ollut kelpo alusta huolimatta kovin ruusuinen, mutta esimerkiksi häntä valmentaneen Phil Nevillen mukaan Feghouli on isojen pelien pelaaja. Kun mies on tyytyväinen oloonsa, häneltä on lupa odottaa korkeata pelitasoa ja ennen muuta tasaisuutta.

Víctor Valdés & Brad Guzan (Manchester United & Aston Villa -> Middlesbrough)

Korkeimmalle sarjatasolle palannut Middlesbrough pani koko maalivahtiosastonsa uusiksi ilmaissiirroilla. Víctor Valdés ehkä ajautui sivuraiteelle parin viime kauden aikana, mutta barcelonalaiset tietävät miehen tason. Vain todellinen huippuvahti voi pelata Barcelonan paidassa yli 500 ottelua ja päästä juhlimaan kuuden liigamestaruuden lisäksi kolmea Mestarien liigan voittoa. USA:n maajoukkuemies Brad Guzan on puolestaan kaikille Valioliigan ystäville tuttu siitä, että hän piti entistä joukkuettaan Aston Villaa aika ajoin liki yksin pystyssä.

Luis Hernández (Sporting Gijón -> Leicester)

Mestarien liigan lohkovaiheeseen valmistautuva Leicester tarvitsi rinkiinsä useita lisävahvistuksia, ja yksi haaviin tarttuneista oli 27-vuotias puolustaja Luis Hernández. Espanjassa miestä luonnehdittiin Sportingin ”Rory Delapiksi”, mikä kertoo kaiken oleellisen hänen erityisosaamisestaan. Tie avauskokoonpanoon ei vakiintuneessa ryhmässä aukea helpolla, mutta Hernándezin sivurajaheitot ovat maailmanluokkaa ja tarvittaessa yksi ”Kettujen” aseista hyökkäyspäässä.

Tarkemmat tiedot toteutuneista/huhutuista siirroista löydät täältä.


Valioliiga.com seuraa tarkasti Valioliigan siirtoikkunan sulkeutumista – jokaisen siirron ja jokaisen käänteen ennen siirtoa. Seuraa tapahtumia TÄÄLTÄ.