Mainiosti Valioliigaan sopeutunut saksalaisvalmentaja Jürgen Klopp kummastelee Daily Mailin viihdyttävässä haastattelussa Englannin ottelukalenteria verrattuna mm. pitkähkön talvitauon viettävään Bundesliigaan. Kotimaansa pääsarjan läpikotaisin tunteva Liverpool-käskyttäjä vihjaakin rivien välissä tupaten täyteen ahdetun otteluohjelman olevan osasyy Englannin ongelmiin kesän maajoukkueturnauksissa.

-Englanti on jalkapallon emämaa, joten nyt kun olen täällä, minun pitää hyväksyä, että pelaamme joka päivä. Mutta jos haluaa menestyä kesällä, voisi olla paikallaan leikata kalenterista ottelu tai kaksi.

-Ei se minulle ongelma ole. Sitä vartenhan olen täällä. Pelataan vaan 24. ja 26. joulukuutta. Rakastan minä perhettänikin, mutta pelaan mieluummin jalkapalloa. Mutta sitten kun pelaamme 28. ja 31. joulukuuta ja 2. tammikuuta, alan pikkuhiljaa miettiä, että meillä pitäisi olla kolme eri joukkuetta, Klopp heittää.

-Tiesin kyllä asian laidan ennen tänne tuloani, mutta cupin peleistä en ollut perillä. Saksassa vain nauramme, että ”Manchester United hävisi Milton Keynesille, hah-hah”. Emme silti mieti, että he olivat pelanneet jo 20 ottelua, jäljellä oli vielä sata peliä ja he pelasivat kahdeksanneksi parhaalla kokooonpanollaan. Täällä on sitä paitsi ammattilaisjoukkueita vielä viidennelläkin sarjaportaalla, kiivasluonteinen luotsi muistuttaa.

Sitten Klopp innostuu vertaamaan kovasta kilpailusta ja tiiviistä kalenterista tunnettua Englantia Espanjan La Ligaan sanavalmiiseen tyyliinsä:

-Suurin ero Espanjaan on, että Barcelona voi pelata puolet otteluistaan kakkosjoukkueellaan. Tai sitten heillä on pelejä, joissa Lionel Messi juoksee 4,3 kilometriä, mutta viimeistelee viisi maalia. Se on pelkkä palauttava harjoitus. Englannissa ei ole palauttavia harjoituksia lainkaan. Meillä ei ole sekuntiakaan aikaa palautua, Kloppo pamauttaa.

Mainzissa ja Dortmundissa pitkän ja menestyksekkään päivätyön tehnyt valmentaa Liverpoolia nyt toista kauttaan.