Saksalaislehti Bild kertoo, että siirtoikkunan lopulla David Luizin takalinjoilleen hankkinut Chelsea tavoitteli riveihinsä ensin nuorta saksalaistoppari Niklas Süleä ja teki puolustajan seuralle Hoffenheimille 30 miljoonan euron ostotarjouksen. 21-vuotias Süle antoi lontoolaisille kuitenkin rukkaset ja päätti jäädä Etelä-Saksaan vielä ainakin vuodeksi.

-Chelsean kiinnostus pitää paikkansa, ja englantilaiset tekivät selväksi, että asia on ajankohtainen myös ensi vuonna, Sülen agentti Karlheinz Förster vahvistaa.

Süle esiintyi edukseen Saksan kakkossijaan päättyneessä olympiaturnauksessa ja teki debyyttinsä A-maajoukkueessa viime viikolla Suomea vastaan. Seurajoukkueuraansa nuorukainen haluaa kuitenkin rakentaa maltillisesti, lähipiirinsä tukemana.

-Päätin jo viime kauden lopulla, että jään Hoffenheimiin. Tuttu ympäristö on tärkeää kehitykselleni ja perusta sille, että voin pelata säännöllisesti korkealla tasolla, Süle perustelee päätöstään.

-Suurseuraan kannattaa siirtyä vasta suurena pelaajana. Jossain muualla Niklas oli voinut tienata enemmän, mutta me emme ajattele pelkästään rahaa, vaan myös uraa. Jos Niklas kehittyy hyvin, tulee rahakin aikanaan, pelaajan isä Georg Süle täydentää.