Lauantaina ensiesiintymisensä Englannin neljännellä sarjatasolla League Twossa tehnyt Pikkuhuuhkajien luottopelaaja Glen Kamara uhkuu pelihalua ja on innoissaan lainasiirrostaan Colchesteriin. Keskikentän raataja kertoo lainan toteutuneen aivan viime hetkillä ennen siirtorajan umpeutumista. Kamaran toiveissa laina oli koko ajan, sillä Arsenalissa peliaika olisi tälläkin kaudella ollut kortilla.

-Arsenalissa on vaikeaa tunkeutua edustujoukkueeseen. Siellä on valtavasti hyviä keskikenttäpelaajia. Silti jo harjoittelu niin hyvien pelaajien kanssa on hyvä kokemus, Kamara kertoo Ipswich Postin lauantaina julkaisemassa haastattelussa.

-Tavoittelin lainapestiä koko ajan, ja olin jo puhunut muutamien seurojen kanssa tuloksetta ennen tätä siirtoa. Nämä lainat tekevät minulle hyvää. Saan pelata ja harjoitella miesten kanssa sen sijaan, että pelaisin alle 23-vuotiaissa. Täällä kamppailemme pisteistä joka viikko ja homma on paljon totisempaa. Ihmisten elinkeino on pelissä, Kamara kuvailee Englannin alasarjapalloilua.

Kamaralle kokemus League Twossa on ensimmäinen, mutta askelta ylempi sarjaporras tuli tutuksi viime kaudella, kun hän pääsi kentälle viime kevätkaudella kuudessa Southend Unitedin League One -ottelussa. Siellä hän lienee osunut Colchesterinkin silmään, sillä yhdessä noista otteluista Southend kukisti lopulta sarjasta pudonneen Colchesterin 3-0.

Tampereella syntynyt ja elämänsä ensimmäiset 12 vuotta Suomessa asunut Kamara aloitti peliuransa Englannissa juuri Southendin riveissä ennen teinipoikana tapahtunutta siirtoaan Arsenal-organisaatioon. 20-vuotiaan Kamaran lainapesti Colchesterissa kestää alustavasti tammikuulle, ja hän odottaakin laina-ajalta paljon.

-Siirto on minulle suuri tilaisuus. Haluan päästä urallani eteenpäin ja tehdä seurassa hyviä asioita. Haluan jatkaa joukkueen hyvää alkukautta, sillä uskon, että kuulumme sarjan top-kutoseen.

Kamara pääsi Colchester-debyytissään kentälle ottelun 70. peliminuutilla. Kotijoukkue kukisti vielä kuusi vuotta sitten Valioliigassa pelanneen Blackpoolin maalein 3-2. Colchester on kerännyt alkukauden seitsemästä ottelustaan 13 sarjapistettä ja on sarjassa sijalla 5, kaksi pistettä sarjakärki Plymouthia perässä.