Manchester Unitedin viime viikonlopun kokoonpano Manchester Cityä vastaan oli melko monikansallinen.

Avauksessa kolme pelaajaa Englannista ja yksi Norsunluurannikolta, Hollannista, Espanjasta, Belgiasta, Ruotsista, Armeniasta, Ranskasta sekä Ecuadorista. Vaihdosta tuli kentälle yksi englantilainen, yksi espanjalainen ja yksi ranskalainen.

Suuri osa edellä mainituista pelaajista – myös englantilaisista – on hankittu isolla rahalla muista seuroista. Mitä on tapahtumassa Unitedin akatemia-ajattelulle? Eikö enää ole tilaa omille kasvateille?

– Ei ole todellakaan niin, ettemmekö yrittäisi hankkia myös paikallisia pelaajia, akatemian johtaja Nicky Butt sanoi Manchester Evening Newsille.

– Esimerkiksi alle 12-vuotiaiden joukkueeseen otamme yleensä 14 pelaajaa, mutta nyt oli niin hyvä vuosi, että otimme 22. Sellaista ei ole tehty koskaan aiemmin. Joskus on hankittava isoja pelaajia muualta Euroopasta, tai sitä menettää supertähden jollekin muulle seuralle.

– Minun ihannekokoonpanossani olisi 8-10 paikallista kaveria, kolme tai neljä muualta Britanniasta ja kaksi tai kolme muualta Euroopasta. Aina niin ei tapahdu, mutta emme missään nimessä käännä selkäämme paikallisille pojille.

Uusi Class of 92?

Butt kuului itse aikoinaan legendaariseen Class of 92:een. Tuosta junioriryhmästä Butt, David Beckham, Gary Neville ja Ryan Giggs, Paul Scholes ja Phil Neville löivät kunnolla itsensä läpi ykkösjoukkueessa.

– Class of 92 voidaan toistaa. Ominaisuuksien suhteen se on tehtävissä uudestaan, sillä osa näistä pojista on parempia kuin minä 16-vuotiaana. Heillä on niin plajon enemmän taitoa.

– Lahjakkuutta kyllä on, joten se (Class of 92) voidaan toistaa. Ei ole syytä, miksei siihen pystyttäisi. Olen hyvin ylpeä, jos sellainen taas saadaan aikaiseksi.

– Se on meidän tehtävämme ja seuran tehtävä saada se aikaiseksi. Olen koko ajan ollut luottavainen, että seura pystyy toistamaan sen. En olisi muuten ottanut tätä tehtävää vastaan.