Belgialainen Club Brugge oli odotetunkaltainen vastaantulija illan Mestarien liigan ottelussa Valioliigan mestaria Leicester Citya vastaan. Marc Albrightonin yhdellä ja Riyad Mahrezin kahdella osumalla Leicester voitti Belgiassa pelatun ottelun lukemin 3-0.

Brugge aloitti ottelun vahvasti. Jose Izquierdo pääsi vetopaikalle jo parin peliminuutin jälkeen, mutta maanuoliainen viuhui niukasti Kasper Schmeichelin vartioiman Leicester-maalin ohi.

Siihen isäntäjoukkueen ensimmäisen puoliajan ilonaiheet jäivätkin. Leicester aloitti maalinteon viidennellä minuutilla, kun sivurajaheitto kimpoili Bruggen maalivahdin ja puolustuksen kautta Albrightonille. Englantilaisen osuma oli Leicesterin ensimmäinen Eurokentillä sitten Muzzy Izzetin maalin syyskuussa 2000.

OptaJoe

@OptaJoe
1 - Marc Albrighton is the first Leicester player to score in European competition since Muzzy Izzet in September 2000. Moment.

Leicesterin jälkimmäisistä osumista Brugge saa syyttää itseään. Puolen tunnin kohdalla Timmy Simons otti varoituksen kolattuaan Jamie Vardyn nurmenpintaan, ja englantilaisjoukkue sai vapaapotkun 22 metrin kohdalta. Mahrez ei epäonnistunut, vaan täräytti pallon Ludovic Butellen ohi ylänurkkaan.

Leicester pääsi koettamaan onneaan pariinkiin otteeseen, ennen kuin Mahrez teki illan toisensa. Vardy oli pääsemässä vaarallisen näköisesti yksin läpi, mutta Butellen siivotessa pallon pois ilmaan lensi myös Vardy. Brugge-vahti sai varoituksen, pallo vietiin pilkulle, eikä Mahrez epäonnistunut.

Pelin edetessä Brugge näytti ottavan sitä haltuunsa keskikentällä, mutta paria hassua kaukolaukausta lukuunottamatta se ei saanut paikkoja luotua. Se kyllä siirteli palloa keskikentällä hetkittäin varman näköisesti, mutta boxissa sen pelaaminen ontui pahemman kerran.

Lukemat olisivat voineet olla rumemmatkin, mutta Butelle piti Bruggen maalin tyhjänä lisäosumista. Tuloksen myötä Leicesteristä tuli historian kolmas englantilaisjoukkue, joka on voittanut ensimmäisen Mestarien liiga -ottelunsa.

OptaJoe

@OptaJoe
3 - Leicester have become only the third English club to win their first ever Champions League match (after Man Utd and Newcastle). Elite.

Mestarien liiga keskiviikkona

Club Brugge-Leicester 0-3 (0-2)
0-1 Marc Albrighton (5.)
0-2 Riyad Mahrez (29.)
0-3 Riyad Mahrez rp. (61.)

Porto-Kööpenhamina 1-1 (1-0)
1-0 Otávio (13.)
1-1 Andreas Cornelius (52.)
Ulosajo, Jan Gregus, Kööpenhamina (67.)

Juventus-Sevilla 0-0

Legia-Borussia Dortmund 0-6 (0-3)
0-1 Mario Götze (7.)
0-2 Sokratis Papastathopoulos (15.)
0-3 Marc Bartra (17.)
0-4 Raphael Guerreiro (51.)
0-5 Gonzalo Castro (76.)
0-6 Pierre-Emerick Aubameyang (87.)

Bayer Leverkusen-TsSKA Moskova 2-2 (2-2)
1-0 Admir Mehmedi (9.)
2-0 Hakan Calhanoglu (15.)
2-1 Alan Dzagojev (36.)
2-2 Roman Eremenko (38.)

Lyon-Dinamo Zagreb 3-0 (1-0)
1-0 Corentin Tolisso (13.)
2-0 Jordan Ferri (49.)
3-0 Maxwel Cornet (57.)

Manchester City-Borussia Mönchengladbach 4-0 (2-0)
1-0 Sergio Agüero (9.)
2-0 Sergio Agüero rp. (28.)
3-0 Sergio Agüero (77.)
4-0 Kelechi Iheanacho (90+1.)

Real Madrid-Sporting Lissabon 2-1 (0-0)
0-1 Bruno Cesar (48.)
1-1 Cristiano Ronaldo (89.)
2-1 Álvaro Morata (90+5.)

Tottenham-Monaco 1-2 (1-2)
0-1 Bernardo Silva (15.)
0-2 Thomas Lemar (31.)
1-2 Toby Alderweireld (45.)