Hieman poikkeukselliseen aikaan, kello 16.15 sunnuntaina alkoivat ottelut Crystal Palace-Stoke ja Southampton-Swansea.

Selhurst Parkille asteli tukku tuttuja nimiä, kotijoukkueen hyökkäyspäässä Christian Benteke, vieraiden vastaavassa Wilfried Bony. Ottelua ehdittiin pelata vain yhdeksän minuuttia ennen avausosumaa. Tähtihyökääjien sijasta kotijoukkueen maalintekijäksi merkittiin entinen West Ham -pakki James Tomkins. Maali syntyi vapaapotkun jälkitilanteesta.

James Tomkins has scored his first Crystal Palace goal on his first start for the club.

Well met.

Stoken puolustus oli erikoistilanteissa täysin vietävissä; 11. minuutin kohdalla kulmapotkusta korkeimmalle nousi toinen toppari, Scott Dann. 2-0.

BBC Sport

@BBCSport
Stoke are yet to touch the ball in the Palace box after 20 mins.

#CPFC 2-0 #SCFC bbc.in/2cmCVVQ

Ensimmäisen jakson loppua kohti peli puuroutui jossain määrin, ja tauolle mentiin 2-0-lukemissa.

72. minuutilla Eagles siirtyi jo 3-0-johtoon, tällä kertaa onnekkaasti. James McArthurin veto kimposi Stoke-puolustajan kautta ohi maalivahti Shay Givenin. Ja lisää oli tulossa pian. 75. minuutilla Andros Tonwnsend veti pitkän kuljetuksen jälkeen oikeaan alakulmaan. 4-0. Palace-kannattajien chantit kuuluivat tässä vaiheessa jo varmasti Islingtonissa asti.

Lisäajan viimeisellä minuutilla myös Palacen nolla puhkesi, kun Marko Arnautovic muokkasi ottelun viimeisestä tilanteesta lopputulokseksi 4-1.

Stoken kausi on alkanut murheellisissa merkeissä: se on kerännyt vasta yhden pisteen, ja hävinnyt viimeiset kaksi otteluaan Valioliigassa maalierolla 1-8.
Manageri Mark Hughes ei varmasti voi pitää työpaikkaansa taattuna kauaa.

Southamptonin St. Mary’silla ei tapahtumilla ensi jaksolla juhlittu. Ainoa merkintä pöytäkirjaan syntyi 41. minuutilla, kun Shane Long nappasi varoituksen sukeltamisesta. Kun ottelua oltiin käyty hieman yli tunti, sai vähän tauon jälkeen kentälle vaihdettu Charlie Austin aikaan laukauksen läheltä – ylärimaan.

Pari minuuttia kehikkoon osumisen jälkeen Austin sai pallon reboundista jälleen, eikä tällä kertaa epäonnistunut. 1-0 ajassa 64.minuuttia.

3 - Charlie Austin has scored three goals in his last two games for Southampton in all competitions, after a run of nine without one. Buses.