Tänään ja huomenna ei pelata Valioliigaa, mutta englantilaisseurat ovat vahvasti menossa. Nyt on Liigacupin kolmannen kierroksen vuoro.

Suomalaisittain ehkä mielenkiintoisimmassa ottelussa Nottingham Forest isännöi Arsenalia. Tai olisi ollut, jos Thomas Lam olisi pelannut. Valitettavasti Suomen maajoukkuepuolustaja on sivussa loukkaantumisen takia. Valioliigan seuraajille peli on silti mielenkiintoinen. Nottinghamiin vapaana agenttina siirtynyt Nicklas Bendtner saattaa nimittäin pelata vanhaa seuraansa vastaan. Ottelun alla Arsenal-manageri Arsène Wenger kertoi olleensa yllättynyt Bendtnerin siirrosta Nottinghamiin (lue tästä).

On siellä muutakin herkkua tarjolla. Toisessa ”suomalaisottelussa” Niki Mäenpään Brighton isännöi Readingia. On hyvin mahdollista, että Mäenpää myös pelaa, sillä hän on pelannut kauden kaksi edellistä Liigacup-ottelua. Fulhamin ja Bristol Cityn välisessä kamppailussa puolestaan jännitetään, josko Jesse Joronen päästettäisiin irti. Joronen on Mäenpään tavoin pelannut kauden aiemmissa Liigacup-peleissä, mutta viime sarjapeleissä hän on istunut katsomossa.

Ennakkoon ajateltuna Liigacup-kierroksen kovin kohtaaminen nähdään Leicesterin ja Chelsean välillä. On hyvin mielenkiintoista nähdä, kuinka korkealle esimerkiksi Leicester priorisoi Liigacupin – otteluruuhkaa kun riittää muutenkin aika lailla. Muut pääsarjajoukkueiden väliset pelit ovat Southampton-Crystal Palace, Swansea-Manchester City ja Stoke-Hull.

Manageripelin suhteen kannattaa seurata Stoken, Sunderlandin, West Hamin ja Manchester Unitedin pelejä. Stoke ja Sunderland eivät ole voittaneet Valioliigassa vielä kertaakaan tällä kaudella. Hammers taas on neljän ja Man United kolmen pelin tappioputkessa, kun kaikki kilpailut otetaan huomioon.

Liigacupin kolmas kierros

Tiistai
Bournemouth-Preston klo 21.45
Brihghton-Reading klo 21.45
Derby-Liverpool klo 21.45
Everton-Norwich klo 21.45
Leeds-Blackburn klo 21.45
Leicester-Chelsea klo 21.45 (Viasat Fotboll HD, Viaplay)
Newcastle-Wolves klo 21.45
Nottingham Forest-Arsenal klo 21.45

Keskiviikko
Fulham-Bristol City klo 21.45
Northampton-Manchester United klo 21.45 (Viasat Fotboll HD, Viaplay)
QPR-Sunderland klo 21.45
Southampton-Crystal Palace klo 21.45
Swansea-Manchester City klo 21.45
West Ham-Accrington klo 21.45
Stoke-Hull klo 22
Tottenham-Gillingham klo 22