Suomalaismaalivahtien kohtaaminen Englannin Liigacupissa päättyi Anssi Jaakkolan eduksi.

Jaakkolan Reading voitti Niki Mäenpään Brightonin, vaikka pelasi puolet ottelusta vajaamiehisenä. Tyler Blackett sai suoran punaisen kortin aivan ensimmäisen jakson viimeisillä minuuteilla.

Maalinteon ottelussa aloitti Readingin Stephen Quinn puolen tunnin pelin jälkeen. John Swift vei joukkueen jo 2-0 -johtoon. Brightonin Tomer Hemed kavensi viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, mutta tasoitusmaalia Brighton ei pystynyt taiteilemaan.

Liigagupin muissa otteluissa Liverpool voitti Derbyn selvästi lukemin 3-0. Poolin maalit iski Ragnar Klavan, Philippe Coutinho sekä Divock Origi.

OptaJoe

@OptaJoe
19 - Liverpool have netted 19 goals in their first seven games this season compared to five in the first seven of 15/16. Progress.

Myös Arsenal oli Nottinghamia vastaan vakuuttava ja vei ottelun nimiinsä lukemin 4-0. Tykkimiesten maalit iskivät Granit Xhaka, Lucas Perez kahdesti ja Alex Oxlade-Chamberlain. Nottinghamin Thomas Lam ei ollut kokoonpanossa.

Everton hävisi hieman yllättäen Norwichille lukemin 2-0. Norwichin maalit iski Steven Naismith sekä Josh Murphy.

OptaJoe

@OptaJoe
1 - Steven Naismith has scored his first goal at Goodison Park since a hat-trick against Chelsea last September. Return.

Leicester kiusasi Chelseata menemällä Shinji Okazakin maaleilla 2-0 johtoon jo ensimmäisen puolen tunnin aikana. Lontoolaiset tulivat kuitenkin tasoihin, kun Gary Cahill osui ensimmäisen jakson lisäajalla ja Cesar Azpilicueta heti toisen jakson alkuun. Ottelu meni jatkoajalle, jonka sankariksi muodostui kaksi maalia kahdessa minuutissa iskenyt Cesc Fabregas.

Newcastle voitti Wolvesin 2-0 Matt Ritchien sekä Yoan Gouffranin maaleilla. Leeds voitti Blackburnin Chris Woodin iskiessä ottelun ainokaisen.

Bournemouth ja Preston eivät meinanneet saada paremmuutta ratkaistua. Niiden välinen ottelu meni jatkoajalle tilanteessa 2-2. Ratkaisijan viitan otti itselleen Prestonin Simon Makienok, joka teki joukkueensa kaikki kolme maalia. Bournemouthin maaleista vastasivat pilkulta Lewis Grabban ja Dan Gosling.