Manchester Unitedissa ei olla huolissaan seuran managerin Jose Mourinhon suorasanaisuudesta.

United-puolustaja Luke Shaw pahoitti mielensä avoimesta kritiikistä, jota sai Mourinholta tylyn Watford-tappion jälkeen. Mourinho sanoi suoraan, että Shaw oli syyllinen vastustajan toiseen maaliin. Julkisen kritiikin sijaan Shaw kaipaisi henkilökohtaista palautetta.

Seuran sisällä portugalilaisen mestarivalmentajan metodeja ei kuitenkaan pidetä huonoina. Ne nähdään osana Mourinhon tapaa käsitellä pelaajia – ja tuo tapa on tuonut hänelle menestystä sekä eri maiden liigoissa että Mestarien liigassa. Mourinhon asenteen sanotaan muistuttavan jopa Sir Alex Fergusonin asennetta.

Olivat keinot mitkä hyvänsä, seurassa hamutaan nyt menestystä ja halutaan joukkueen kehittyvän. Lisäksi Manchesterissa ymmärretään, että ohjaksiin toukokuussa tarttuneella Mourinholla on edessään suuri työmaa hänen muuttaessaan pelaajien asenteita. Portugalilaisen edeltäjä Luis van Gaal tunnettiin tavastaan antaa käytännönläheisiä ohjeita harjoituksiin ja peleihin, kun taas Mourinho rohkaisee pelaajia ajattelemaan itsenäisesti.

Shaw oli sivussa keskiviikkoillan Liiga-cupin ottelusta Northamptonia vastaan, mutta palannee kokoonpanoon lauantain Valioliiga-otteluun, jolloin manchesterilaisten vastaan asettuu Leicester.

Lähde: The Guardian