Yaya Toure ja Bastian Schweinsteiger – kaksi jalkapallomaailman suurta nimeä, joiden yhteenlaskettu kansallisten sarjojen mestaruuksien määrä on 14 ja Mestarien liigan voittojen määrä kaksi.

Molemmat edustavat manchesterilaisseuroja, treenaavat maailman parhaiden managerien alaisuudessa, mutta eivät pääse pelaamaan. Cityn manageri Pep Guardiola odottelee yhä anteeksipyyntöä Touren agentilta ja United-luotsi Jose Mourinho on todennut Schweinsteigerin pääsyn joukkueeseen olevan todella vaikeaa.

Molemmat maksavat siitä huolimatta seuralleen 200 000 puntaa (232 000 euroa) viikossa. Saksalaisen palkan arvioidaan nielevän 4,5 prosenttia Unitedin palkkakuluista. Touren tili vie 5,1 prosenttia Citylta.

Talousasiantuntijan Kevin Robertsin mukaan ei ole lainkaan outoa maksaa pelaajille, jotka eivät pääse pelaamaan.

– Jos jalkapalloseuraa tarkastellaan kuin mitä tahansa liiketoimintaa ja pelaajia sen omaisuutena, se ei ole lainkaan niin erikoista. On paljon esimerkkejä yhtiöistä, jotka investoivat teknologiaan tai koneisiin, jotka sitten vanhentuvat tai kehitys ajaa niiden ohitse, Sport Business Groupin perustanut Roberts kertoo BBC:lle.

– Yhtiöillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin maksaa ja joko yrittää päästä eroon vanhoista rojuista tai siirtää ne jonnekin, kunnes ne keksivät, mitä tehdä niiden kanssa. Niin pohjimmiltaan tapahtuu jalkapalloseuroissakin, vaikka niissä onkin kyse ihmisyydestä ja emotionaalisesta tilanteesta.