Viime kauden päätteeksi Valioliigasta pudonnut Aston Villa on aloittanut uuden kauden surkeasti. Putoamistaisteluun ajautunut seura päätyikin maanantaina odotettuun ratkaisuun ja antoi kenkää managerilleen Roberto Di Matteolle.

Kolmen kauden ajan Birminghamissa pelannut Walesin entinen maajoukkuemies Robbie Savage ehdottaa BBC:lle, että hänen oma entinen valmentajansa Steve Bruce olisi oikea mies kääntämään Aston Villan kurssin. Brucella on Mestaruussarja-tasolta rutkasti kokemusta ja hän asuu seudulla edelleen.

– Hän on nostanut sekä Birminghamin että Hullin Valioliigaan. Hänen ei tarvitsisi matkustaa eikä muuttaa, BBC:lle asiantuntijahommia tekevä Savage perustelee.

60-vuotias Bruce valmensi Birminghamia vajaat kuusi vuotta vuosina 2001-2007. Kausi 2005-2006 päättyi Valioliigasta putoamiseen, mutta heti seuraavalla kaudella Bruce nosti ”Siniset” takaisin pääsarjaan. Sarjanousu toteutui niin ikään viime keväänä Hullin managerina, mutta Bruce kuitenkin jätti seuran heinäkuussa oltuaan tiettävästi tyytymätön seuran hankintapolitiikkaan.

Savage ei usko, että Aston Villa -kannattajilla on syytä huoleen, vaikka Brucella onkin taustaa paikalliskilpailija Birminghamista. Päinvastoin hän pitää etuna sitä, että Birmingham oli erityisen terävänä Brucen alaisuudessa juuri Aston Villaa vastaan.

– Kun olimme Valioliigassa, pieksimme Aston Villan kerta toisensa jälkeen. Eivätköhän Villa-fanit muista sen yhä, Savage sanoo.

– Heillä oli parempia pelaajia kuin meillä, mutta meillä oli joukkuehenkeä ja yhteisöllisyyttä, ja rökitimme heidät monta kertaa tärkeissä otteluissa.

Aston Villa palkkasi entisen Birmingham-luotsin myös kaudelle 2011-2012, mutta Alex McLeish joutui jatkuvasti kannattajien hampaisiin.

11 sarjakierroksen jälkeen Birmingham on Mestaruussarjassa sijalla 6 ja Aston Villa sijalla 19.