Chelsean entinen keskikenttäpelaaja Deco kehottaa Manchester Unitedin pelaajia kestämään saamansa kritiikin hammasta purren.

Decoa sinipaidoissa luotsannut José Mourinho kritisoi heikon syyskuun aikana pelaajiaan julkisesti kovin sanakääntein. Osansa sanan säilästä ovat saaneet ainakin Henrikh Mkhitaryan, Jesse Lingard ja Luke Shaw. Decon mukaan se kuitenkin kuuluu vain asiaan, kun pelaa isossa seurassa.

– Isoissa Chelsean, Unitedin, Barcelonan tai Madridin kaltaisissa seuroissa pitää koko ajan tehdä parhaansa. Jos haluat pelata kovimmalla tasolla, sinun pitää pystyä käsittelemään kritiikkiä, Deco muistuttaa Sky Sportsin sivuilla.

Mourinhon tapa kritisoida kentällä epäonnistuneita pelaajia on tuttu jo Porton ja Chelsean ajoilta. Pidettiin siitä tai ei, niin menestystä portugalilaisluotsi on sillä saavuttanut.

– En minäkään pidä siitä, että valmentaja minua kritisoi, mutta hän tietää paremmin kuin pelaajat. Hän katselee pelaajia joka päivä. Lisäksi hänen pitää antaa pelaajille painetta, että saisi heistä enemmän irti, Deco toteaa.

– Sillä ei ole väliä, mitä valmentaja sanoo medialle tai pukuhuoneessa. Jos joukkue ei ole pelannut hyvin, kaikki tietävät, että pitää parantaa. Josékin tietää sen, se ei saa olla ongelma.