Valioliigaa on nyt pelattu seitsemän kierrosta. Maaottelutauon kunniaksi on hyvä hieman selata tilastoja.

Alkukaudesta eniten maaleja ovat tehneet Manchester City, Liverpool ja Arsenal. Mutta kuka yksittäinen pelaaja on luonut eniten maalipaikkoja?

Luontevin vastaus olisi kenties Mesut Özil. Tai Kevin De Bruyne. Tai David Silva. Kaikki väärin. Eniten maalipaikkoja on luonut Crystal Palacen Jason Puncheon – kuudessa pelissä yhteensä 24.

Tilaston kakkonen on Chelsean Willian (23). 20 luodun maalipaikan rajan ovat rikkoneet myös Southamptonin Dusan Tadic (21), Liverpoolin Roberto Firmino (20), Evertonin Ross Barkley (20) ja De Bruyne (20). Esimerkiksi Özil on luonut vasta 13 maalipaikkaa, eikä hän ole vielä syöttänyt yhtään maalia. Viime kaudella Özil keräsi peräti 19 maalisyöttöä.

Kuka johtaa maalisyöttöjä?

Viedään tarkastelua vähän pidemmälle ja verrataan luotuja maalipaikkoja peliaikaan. Siinä kohtaa ykköseksi nousee vain 92 minuuttia pelannut Chelsean Cesc Fàbregas. Hän on luonut 90:ää minuuttia kohden 4,89 maalipaikkaa. Toisena tulee West Hamin Dimitri Payet lukemalla 4,45.

Ja vielä jos tarkastellaan luotujen maalipaikkojen sijaan pelkkiä maalisyöttöjä, kuka silloin on kärjessä?

De Bruyne. Hän on syöttänyt jo neljä maalia. Kolmeen maalisyöttöön ovat yltäneet Liverpoolin Adam Lallana, Payet, Burnleyn Steven Defour, Manchester Cityn Kelechi Iheanacho ja Arsenalin Alex Iwobi.

TOP 5: Luodut maalipaikat

1. Jason Puncheon (Crystal Palace), 24 luotua maalipaikkaa (joista 2 maalisyöttöjä)
2. Willian (Chelsea), 23 (0)
3. Dusan Tadic (Southampton), 21 (0)
4. Kevin De Bruyne (Man City), 20 (4)
4. Roberto Firmino (Liverpool), 20 (0)
4. Ross Barkley (Everton), 20 (0)

TOP 5: Maalisyötöt

1. Kevin De Bruyne (Man City), 4 maalisyöttöä
2. Adam Lallana (Liverpool), 3
2. Dimitri Payet (West Ham), 3
2. Steven Defour (Burnley), 3
2. Kelechi Iheanacho (Man City), 3
2. Alex Iwobi (Arsenal), 3