Jordan Henderson on tätä nykyä yksi Liverpoolin keskeisimmistä pelaajista. Aina niin ei ole ollut. Tullessaan Liverpooliin Hendersonia pidettiin surkeana hankintana.

Henderson siirtyi Liverpoolin Sunderlandista kesällä 2011. Siirtosumma oli 18 miljoonaa euroa. Keskikenttäpelaajan hankinnasta oli vastuussa tuolloin seurassa urheilutoimenjohtajana toiminut Damien Comolli.

Hendersonilla oli alkuun vaikeaa. Omistaja Fenway Sports Group piti hankintaa niin huonona, että antoi Comollille potkut 2012.

– Hän (Henderson) oli yksi merkittävimpiä syitä potkujeni taustalla, Comolli sanoi talkSPORT:in haastattelussa.

– Sinä päivänä kun sain potkut, he (Liverpoolin omistajat) sanoivat minulle, että olin tehnyt valtavan virheen Jordanin kohdalla ja että hän oli rahan tuhlausta.

– Jokaisella on oikeus mielipiteeseen, mutta minusta me maksoimme oikean summan. Hän oli nuori englantilainen pelaaja. Tiedämme, että hyvin usein brittipelaajista maksetaan ylihintaa. Mutta me maksoimme mielellämme tuon hinnan, sillä uskoimme, että hänestä tulisi erinomainen pelaaja.

Kapteeni Liverpoolissa ja maajoukkueessa

Hendersonista tehtiin vuonna 2015 Poolin kapteeni. Hän seurasi tehtävässä Steven Gerrardia. Englannin maajoukkueessa Henderson sai kapteeninnauhan tiistain Slovenia-peliin.

– En koskaan sanonut sitä julkisesti, mutta olin vakuuttunut siitä, että hänestä tulisi kapteeni. Ihmiset sanovat, että helppohan se nyt on sanoa, mutta olin vakuuttunut, että hänestä tulisi Liverpoolin kapteeni. Nyt hän on sitä ja on myös Englannin maajoukkueen kapteeni.

Comollin mukaan Henderson täytti kaikin puolin ne ehdot, joita hän ja silloinen manageri Kenny Dalglish kaipasivat keskikenttäpelaajalta.

”Kuntotestin tulokset uskomattomat”

– Hän sopi siihen profiiliin. Tiesimme, että hän oli hieno ihminen. Tiesimme hänen johtajaominaisuutensa. Tiesimme, että hän oli ehdottoman omistautunut jalkapallolle, ja tiesimme, että hän halusi kehittyä joka päivä. Tiesimme hänen fyysiset ominaisuutensa – hänen kuntotestinsä tulokset olivat uskomattomat.

– Katsoimme tilastoja ja selasimme keskikenttäpelaajia läpi. Minua hämmästytti hänen taitonsa luoda tilanteita. Pelaajaksi, joka oli nuori ja joka ei pelannut huippujoukkueessa – kaikella kunnioituksella Sunderlandia kohtaan – hän loi enemmän tai ainakin saman verran laadukkaita tilanteita kuin Valioliigan huippupelaajat.

Tämän kauden Valioliigassa Henderson on pelannut seitsemässä ottelussa yhteensä 614 minuuttia. Vain Nathaniel Clyne on pelannut Poolin pelaajista enemmän. Henderson on antanut peliä kohden 84,1 syöttöä – selvästi eniten joukkueen pelaajista. Hänen syöttöprosenttinsa (89,8) on joukkueen toiseksi paras. Lisäksi Henderson on taklannut selvästi eniten ja katkonut syöttöjä toiseksi eniten. Ei ihan huonosti pelaajalta, joka viisi vuotta sitten oli ”rahan tuhlausta”.