Anfieldin laajennus puhuttaa. Ilmoille on nyt heitetty sellainenkin mahdollisuus, että Liverpoolin kannattajat kustantaisivat lisäpaikat.

Puhutaan siis toisen vaiheen laajennuksesta. Ensimmäinen laajennus koski pääkatsomoa. Tuo remontti nosti Anfieldin kapasiteetin hiukan yli 54 000:een. Nyt puhutaan Anfield Road End -katsomonosasta, joka sijaitsee Kopia vastapäätä. Sinne halutaan 6 000 lisäpaikkaa.

Kysymys kuuluu: kuka maksaa laajennuksen?

– Jos mietitään Anfield Roadin laajennusta yleisellä tasolla, kapasiteetin nostaminen 60 000:een maksaisi arviolta 60-70 miljoonaa puntaa (noin 67-78 miljoonaa euroa), Liverpoolin toimitusjohtaja Ian Ayre sanoi Liverpoolin kannattajien komitean tapaamisessa Liverpool Echon mukaan.

– 12 000 tai 13 000 puntaa istumapaikkaa kohden, takaisinmaksuaika olisi noin 15 vuotta. Se ei ole järkevä investointi. Siksi seuran on löydettävä tasapainoinen ratkaisu, joka noudattaa jalkapalloseuran etuja.

Kannattajat mukaan talkoisiin?

Katsomon laajennus tietäisi todennäköisesti lipunhintoihin korotuksia. Sitä Liverpoolin kannattajat ovat vastustaneet (lue lisää). Merseysidelta kotoisin olevien kannattajien edustaja Graham Smith ehdotti ratkaisuksi, että kannattajat osallistuisivat kustannuksiin.

– On ihmisiä, joiden mielestä 15 vuoden takaisinmaksuajassa on järkeä. Ne ihmiset ovat kannattajia. Kannattajat rahoittaisivat hanketta, jos seura pyytäisi taloudellista tukea, Smith sanoi.

Ayre ei suoralta kädeltä osannut sanoa, olisiko Smithin ehdotus mahdollinen.

– Meidän on syytä keskustella asiasta, Ayre sanoi.

Tässä vaiheessa ei tiedetä, kuinka moni Liverpoolin kannattaja jakaa Smithin näkemyksen stadionlaajennuksen kustannuksiin osallistumisesta.