Marouane Chamakh oli hetki sitten työtön. Ei ole enää, sillä hän sai sopimuksen Mestaruussarjan Cardiffiin (lue lisää).

32-vuotias hyökkääjä muistetaan ehkä parhaiten Arsenalista, jossa hän pelasi lyhyttä lainaa lukuun ottamatta kaudet 2010-13. Marokkolainen iski Tykkimiehille 67 ottelussa tehot 14+10. Chamakhia Gunners-visiitti jäi harmittamaan.

– Aluksi kaikki meni todella hyvin, Chamakh sanoi ranskalaiselle RMC:lle.

– Hyödynsin (Robin) van Persien loukkaantumiset, jotka raivasivat tietäni. Pelasin kuusi kuukautta, tein maaleja, annoin panokseni. Tammikuussa Robin tuli takaisin ja löysin itseni penkiltä ilman selitystä.

– Kyllä, tietysti olen vähän vihainen (manageri Arsène Wengerille). Olisin ansainnut enemmän peliaikaa, kuin mitä hän minulle antoi ja lupasi.

”Pelkkiä lupauksia”

– Vuosi meni ja seuraavan kauden alussa hän sanoi, että pelisysteemimme ehkä muuttuisi. Hän sanoi, että aloittaisin ehkä Robinin kanssa. Ne olivat pelkkiä lupauksia, joista ei tullut mitään.

– Sinä vuonna Robin oli uskomaton, hän oli vuoden pelaaja. En voinut sanoa mitään, enkä aikonut mennä Wengerin luo ja vaatia peliaikaa. Robin oli paljon minua parempi.

– Mielestäni siinä oli vähän kunnioituksen puutetta. Olin aloittanut hyvin, mutta yhden yön aikana hän (Wenger) unohti minut noin vain.

– Hän pyysi minua olemaan kärsivällinen. Hän sanoi, että Robin pelaisi korkeintaan kymmenen ottelua putkeen ja että hän loukkaantuisi, mutta sitä kesti koko vuoden. Minun oli tehtävä päätös, ja lähdin seurasta.

Arsenalista Chamakh siirtyi 1,2 miljoonalla eurolla Crystal Palaceen, josta hän jäi työttömäksi viime kesänä.