Kello 17 Suomen aikaa käynnistyi Valioliiga yhteensä viidellä eri areenalla. Arsenal ja Swansea kohtasivat Emiratesilla, Bournemouth ja Hull Dean Courtilla. Manchester City sai vieraakseen Evertonin, Stoke Sunderlandin, ja West Bromwich Tottenhamin.

Sarjataulukon valossa etukäteen kiinnostavimmat ottelut käytiin Etihadilla, kärkijoukkueen ja hyvin kautensa aloittaneen, ennen ottelua kuudentena olleen Evertonin välillä, sekä Stoken bet365 Stadiumilla, jossa vastakkain olivat liigan pahnanpohjimmaiset.

City ei onnistunut avausjaksolla – De Bruyne missasi rankkarin

Cityn kärjessä aloitti maajoukkuekomennukseltaan Nigerian riveistä palannut Kelechi Iheanacho, joka siis sai jälleen yhden paikan lisänäyttöihin penkillä istuneen Sergio Agüeron sijasta. Toinen vastaavan sauman saanut pelaaja kotijoukkueen avauksessa, Leroy Sané rakensi jo neljännellä minuutilla laidaltaan oivan maalipaikan.

Vaaleansiniset hallitsivat ensimmäistä jaksoa selkeästi, pallo liikkui Evertonin boksissa jakuvasti, ja erikoistilanteitakin kotijoukkueelle tuomittiin toinen toisensa perään. Juuri ennen puolen tunnin peliajan täyttymistä Raheem Sterling ja Evertonin Seamus Coleman ajoivat samaan palloon sillä seurauksella, että Coleman astui Sterlingin nilkalle, joka näytti vääntyvän pahoin. Hyökkääjä kuitenkin pääsi jatkamaan peliä, ja Coleman säästyi ilman varoitusta.

Alkoi vaikuttaa siltä, ettei City hallinnastaan huolimatta vain pysty murtamaan vieraitten puolustusta. 42. minuutilla Phil Jagielka kaatoi David Silvan boksissa, ja Michael Oliver näytti pilkkua. Kevin De Bruyne ei kuitenkaan onnistunut rankkarillaan ohittamaan Maarten Stekelenburgia. Tauolle Manchesterissa kotijoukkueen kannalta turhauttavassa 0-0-tilanteessa.

Bournemouth osui maaliin kello viiden otteluissa ensimmäisenä, kun Charlie Daniels siirsi Junior Stanislasin tolppaan pamahtaneen vaparivedon paluupallosta maaliin, 1-0. Hull tuli tasoihin 34. minuutilla Ryan Masonin toimesta, syöttömerkintä Jake Livermorelle.

Kirsikat nappasivat johdon uudelleen Steve Cookin puskulla, ja ehtivät vielä ennen taukoa tilanteeseen 3-1, kun Stanislas iski pilkulta.

Joe Allen ja Theo Walcott kahteen maaliin avausjaksolla

Joe Allen vei Stoken jumbofinaalissa johtoon 8. minuutilla. Syöttäjäksi walesilaisen osumaan merkittiin Marko Arnautovic.

Stoke City FC

@stokecity
8- YESSSSSS!!!! Joe Allen gets his third goal in as many games to open the scoring here #SCFC 1-0 #SAFC

WhoScored.com

@WhoScored
Joe Allen: Has now scored five goals for club and country since the start of September and his most in a league season (3) since 2011/12

Allen osui vielä toistamiseen, kun pelattiin ensimmäisen jakson toista lisäminuuttia. Veto kaukaa painui alanurkkaan, ja tauolle mentäessä Sunderlandin tilanne näytti valitettavan tutulta.

Arsenalin Shkodran Mustafi oli lähellä avata maalitilinsä Valioliigassa, kun hänen puskunsa kulmapotkun jälkitilanteesta osui ylärimaan 13. minuutilla. 27. minuutilla mainiosti kautensa aloittanut Theo Walcott hoiti maalinedustalla pomppineen pallon verkkoon, vieden kotijoukkueen 1-0-johtoon.

B/R Football

@brfootball
Theo Walcott’s last five games:

⚽⚽⚽⚽⚽

#AFC

Walcottille ei yksi maali riittänyt; sama mies siirsi Gunnersin 2-0-johtoon seitsemän minuuttia edellisestä osumasta. Tälläkään kertaa kulmapotkun jälkeisestä tilanteesta syntyneeseen maaliin ei merkitty syöttäjää.

Swansea palasi kuitenkin takaisin mukaan peliin Gylfi Sigurdssonin maalilla viitisen minuuttia ennen taukoa. Arsenalin puolustuksen huolimattomuutta hyväkseen käyttänyt islantilainen pääsi mielipaikkaansa boksin rajoille, ja veto kiersi verkkoon.

Toisilla jaksoilla dramatiikkaa

Jälkimmäisen 45-minuuttisen maalinteko aloitettiin Arsenalin toimesta: 57. minuutilla tilanteeksi 3-1 teki Emiratesilla 28-vuotissyntymäpäiväänsä viettänyt Mesut Özil. Saksalainen sijoitti Alexis Sánchezilta saamansa pallon ensimmäisellä kosketuksella vasempaan yläkulmaan. Pian tämän jälkeen Arsenal nukahti jälleen, Borja Baston muutti tilanteeksi 3-2.

70. minuutilla Gunnersin työ vaikeutui entisestään, kun Granit Xhaka katseli suoraa punaista korttia. Sveitsiläinen sai kampituksestaan tylyn tuomion erotuomari Jon Mossilta.

64. minuutilla Eithadilla tapahtui väistämätön. Cityn hallittua ottelua mielin määrin mutta epäonnistuttuaan maalinteossa, iski Everton. 0-1 syntyi Romelu Lukakun kengästä. Maalintekoyritykset kirjattiin tässä vaiheessa Citylle 13-3.

Jagielka joutui antamaan kotijoukkueelle jo toisen rankkarin 70. minuutilla. Nyt sen antoi kentälle toisella jaksolla tullut Agüero – Stekelenburg torjui jälleen! Kaksi minuuttia epäonnistuneesta rankkarista City vihdoin teki maalin, tällä kertaa avoimesta pelistä. 1-1-tasoitus puskulla Noliton nimiin. Maalisyötön sai tililleen todella aktiivisesti alusta saakka esiintynyt David Silva. Lisäosumia ei nähty, joten City saa olla todella pettynyt esitykseensä, Everton omastaan erittäin ylpeä.

Bournemouthista löytyi myös kahden maalin mies, kun ottelun hahmona Hullia vastaan vahvasti esiintynyt Junior Stanislas iski tilanteeksi jo 4-1 Kirsikoille. Lisää nähtiin 83. minuutilla kun Callum Wilson teki kotijoukkueelle jo 5-1-maalin. Edelleenkään ei riittänyt, vaan Dean Courtin yleisö sai lisäherkkua 86. minuutilla kun Dan Gosling teki loppuluvuiksi 6-1.

Hawthornsilla eläteltiin toiveita kierroksen yllätyksestä, kun Tottenhamista siirtymisensä jälkeen täysin uudelleen syntynyt Nacer Chadli rokotti entistä työnantajaansa: West Brom-Spurs 1-0. Ottelun varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää kahdeksan minuuttia. Tottenham palasi kuitenkin pisteiden syrjään kiinni Dele Allin toimesta.

Lopputulokset:

Arsenal-Swansea 3-2
Bournemouth-Hull 6-1
Man City-Everton 1-1
Stoke-Sunderland 2-0
West Brom-Tottenham 1-1

Sarjataulukossa Arsenal nousi Manchester Cityn kanssa jaetulle ykkössijalle, sen maaliero on yhden osuman heikompi kuin Cityllä.