Manchester City jäi lauantaina kotikentällään 1-1 -tasapeliin Evertonia vastaan hukattuaan kaksi rangaistuspotkua. Evertonin maalivahti Maarten Stekelenburg teki tyhjäksi sekä Kevin De Bruynen että Sergio Agüeron yritykset.

Cityn manageri Pep Guardiola myönsi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, että rankkareiden harjoittelemiseen ei yksinkertaisesti liikene aikaa.

– Ei minulla ole aikaa harjoituttaa kaikkea, mitä haluaisin joukkueen harjoittelevan. 70 – 80 prosenttia pelaajistamme oli maaottelutauon aikana maajoukkueidensa mukana. He palasivat kaksi päivää ennen ottelua ja me keskityimme muihin asioihin, Guardiola kertoo.

– Rankkareita voi harjoitella treeneissä, mutta siellä ei ole ketään paikalla. Ei silloin ole paineita. Tosipaikka rankkareissa tulisi Mestarien liigan finaaleissa. Kun pelaaja silloin ilmoittaa olevansa valmis ampumaan rankkarin, se riittää minulle.

Manchester Cityn onnistumisprosentti rankkareissa tältä kaudelta on tasan 50. Kevin De Bruynelle yritys oli kauden ensimmäinen, ja Sergio Agüero on vetänyt seitsemän rangaistuspotkua. Hän epäonnistui kahdesti Mestarien liigan karsintakierroksella Steaua Bukarestia vastaan, mutta City voitti kyseisen ottelun siitä huolimatta 5-0. Rankkarinsa Agüero on upottanut Swanseaa, Stokea ja Sunderlandia sekä Mestarien liigassa Borussia Mönchengladbachia vastaan.

Lähteet: The Guardian ja Transfermarkt