Sunderlandin alkukausi Valioliigassa on ollut jokseenkin historiallisen surkea. Kahdeksasta ottelussa on koossa vain kaksi pistettä ja voittotili näyttää edelleen nollaa. Sijoitus on sen mukainen: sarjajumbo.

Taikauskoisimmat Sunderlandin kannattajat haluavat varmasti tässä vaiheessa pitää kiinni vähintäänkin siitä, että Jack Rodwellia ei avaukseen laiteta. Alle 17-vuotiaana Evertonin edustusjoukkueessa debytoinut ja 20-vuotiaana Englannin A-maajoukkueeseen noussut Rodwell on nimittäin ollut Sunderlandille jota kuinkin kirous.

Rodwell siirtyi Sunderlandiin Manchester Citystä elokuussa 2014, ja on pelannut reilun kahden kauden aikana joukkueen paidassa 51 valioliigaottelua. Voittojakin noihin otteluihin on jokunen sattunut, mutta uskomatonta kyllä, ei yhtä ainutta kertaa silloin, kun Rodwell on ollut kentällä avauspotkun aikaan. Ja avaukseen 25-vuotias puolustava keskikenttäpelaaja on sentään mahtunut 31 pelissä.

Viime kaudella Sunderland voitti Valioliigassa yhdeksän ottelua. Niistä viidessä Rodwell ei ollut kokoonpanossa lainkaan, kahdessa hän istui penkillä ja kahdesti hän tuli vaihdosta sisään kesken pelin. Kauden 2014-2015 trendi on samanlainen. Sunderland voitti kuusi peliä, joista neljästä Rodwell oli sivussa ja kahdessa hän pelasi vain jämäminuutit.

OptaJoe

@OptaJoe
31 - Sunderland's Jack Rodwell has started the most number of games at a club without ending up on the winning side in PL history. Hoodoo.

Uskomaton sarja: 31 ottelua avauskokoonpanossa, eikä vielä ainuttakaan voittoa. Valioliigaennätys. Ja luottoa Rodwell on kyllä saanut.

Joku taikauskoisempi valmentaja päästäisi mieluummin Rodwellin irti vaikka vasta viiden minuutin pelin jälkeen, mutta David Moyesin usko ei ole vielä pahemmin horjunut. Tälläkin kaudella Rodwell on ollut avauksessa viidesti. Jonain päivänä vielä, Jack. Jonain päivänä vielä.