Jalkapallon kansainvälinen tutkimuskeskus (CIES) on julkaissut tilaston Euroopan parhaista kasvattajaseuroista. Eniten top 5 -sarjoissa pelaavia jalkapalloilijoita on lähtöisin Real Madridista (41). Toisena listauksessa on viime vuoden ykkönen, FC Barcelona (37). Parhaimpana Valioliiga-seurana esille nousi Manchester United (34).

Listaus ei ole englantilaisseurojen kannalta kovikaan mairitteleva, sillä muut Valioliiga-seurat jäivät melko kauas järjestä. Arsenal (8.) mahtui kymppikerhoon, Tottenham löytyy sijalta 23 ja Chelsea sekä Southampton puolestaan sijalta 37.

Kun huomioon otetaan 31 Euroopan suurinta pääsarjaa, voi listauksesta tehdä hieman yllättävän huomion. Helsingin Jalkapalloklubi on nimittäin kasvattanut pelaajia Euroopan pääsarjoihin enemmän kuin yksikään Valioliiga-seura. HJK on listalla sijalla 13, 42:llä pelaajalla. Samaan sijoitukseen yltää Manchester United. Tämän listauksen selkeänä ykkösenä on hollantilainen Ajax (72 pelaajaa).

Seuran kasvatiksi luetaan pelaaja, joka on edustanut seuraa vähintään kolmen kauden ajan 15-21 vuoden ikäisenä. Huomioon on otettu ne pelaajat, jotka ovat pelanneet pääsarjatasolla kuluneen kauden tai vaihtoehtoisesti molemmilla kahdella edelliskaudella.

Koko listausta voi tarkastella CIES:n verkkosivuilta.