Jalkapallon kattojärjestö FIFA on paljastanut lisätietoja omasta parhaiden pelaajien palkinnostaan. FIFA erkani ranskalaisen France Football -lehden vuosittain jakamasta Kultaisesta pallosta, ja päätti perustaa rinnalle oman palkintogaalansa.

FIFA:n gaala pidetään Zürichissä 9. tammikuuta. FIFA kuvailee palkintojaan ”pelin korkeimmiksi kunnianosoituksiksi valmentajille ja jalkapalloilijoille”. Palkintojensaajat jaetaan yleisöäänestyksen sekä perinteisesti valmentajien ja maajoukkuekapteenien antamien äänien perusteella. Kummankin painoarvo on 50 prosenttia.

Palkintoehdokkaiden listat muodostuvat yli 200 median edustajan antamien äänien nojalta. Palkintoja jaetaan kaikkien kahdeksan: Paras mies- ja paras naispelaaja, paras miesten ja naisten valmentaja, Puskas-palkinto komeimmasta maalista, reilun pelin palkinto, tähdistökentällinen FIFPro World 11 sekä uusi fanipalkinto, joka myönnetään ”esimerkillisille ja intohimoisille jalkapallokannattajille”.

Tähdistökentällisen valitsevat pelaajat ympäri maailman, komeimman maalin yleisöäänestäjät ja reilun pelin palkinnon jalkapalloasiantuntijat.

Kymmenen palkintoehdokkaan listat nimetään tällä viikolla. Parhaan naisvalmentajan ehdokkaat jo tiistaina ja parhaan miesvalmentajan ehdokkaat keskiviikkona. Naispelaajat ovat vuorossa torstaina ja miespelaajat perjantaina, jolloin myös äänestys avataan. Miespelaajia nimetään ehdolle kaikkiaan 23.

Lähde: Sky Sports