Evertonissa ei olla tyytyväisiä Irlannin maajoukkueen toimintaan. Taaskaan.

Irlannin jalkapalloliitto julkisti Twitter-tilillään alustavan maajoukkueen, joka kohtaa marraskuussa Itävallan. Mukana on Evertonin James McCarthy.

Ireland Football ⚽️🇮🇪

@IrelandFootball
BREAKING: Martin O'Neill has announced his provisional squad to face Austria with first call-ups for Daryl Horgan and Andy Boyle! #COYBIG

Siinä ei olisi mitään erikoista, jos McCarthy olisi täydessä pelikunnossa. Mutta kun hän ei ole. Keskikenttäpelaaja kärsii takareisivammasta, joka pitää hänet sivussa arviolta 19. marraskuuta saakka.

Vielä mielenkiintoisemmaksi tilanteen tekee se, että nykyinen vamma pohjautui Everton-leirin mukaan viime maaottelutaukoon. Tuolloin McCarthy oli vasta toipumassa edellisestä loukkaantumisestaan, ja Irlannin päävalmentaja Martin O’Neill peluutti häntä runsaasti kahdessa pelissä. Everton-manageri Ronald Koeman oli tuolloin raivoissaan (lue lisää).

Sama tarina uudestaan

Nyt alkaa kovasti näyttää siltä, että Evertonin ja Irlannin maajoukkueen välit alkavat jäätyä pakkasen puolelle.

– Pelaaja ei ole kunnossa, Koeman sanoi lehdistölle.

– Hän ei ole ollut mukana joukkueharjoituksissa. Jotta pelaaja voidaan kutsua maajoukkueeseen, hänen on oltava hyvin lähellä pelikuntoa. Tämä on ihan sama tarina kuin viime kerralla.

– Juttelimme Jamesin kanssa. Neuvonin hänelle on se, että hän jäisi tänne harjoittelemaan. Lopullinen päätös on pelaajan.

Koemanilta kysyttiin, onko McCarthyn nykyinen vamma seurausta kuukauden takaisesta maajoukkuekomennuksesta.

– Kyllä. Lääkintäryhmämme on sitä mieltä.

25-vuotiaasta McCarthysta ei ole kovin paljon ollut Evertonille iloa tällä kaudella. Hän on pystynyt pelaamaan neljässä ottelussa yhteensä 227 minuuttia.