Sarjataulukon kärkipäätä ravistelleen kierroksen lomassa taisteltiin myös matalammista sijoituksista. Liigassa toiseksi viimeisenä, vain pisteen peränpitäjä Sunderlandia edellä ollut Swansea isännöi Manchester Unitedia. Helpon oloisesti tulleella vierasvoitolla punaiset nousivat 19 pisteeseen, Evertonin edelle sijalle kuusi.

Zlatan Ibrahimovic nähtiin vieraiden avauksessa, mutta suurin paikalla ollut tähti löytyi katsomosta; José Mourinho kärsi toimitsijakieltoaan. Loukkaantumisista kärsinyt United lähti otteluun kokoonpanolla, jonka toppariparina pelasi kaksikko Phil JonesMarcos Rojo. Pian nähtiin, ettei puolustuksen miehityksellä juuri ollut merkitystä; se oli kovin työttömänä.

Ottelun alku mentiin tasaisissa merkeissä Swansean jopa hallitessa palloa pienellä marginaalilla. Pikku hiljaa United kuitenkin hivutti itsenä edelle, ja siirtyi Paul Pogban pommilla johtoon 14. minuutilla. Ensin näytti siltä, että pusku ranskalaisen jalkaan lähti Ibrahimovicin päästä, mutta hidastus kertoi pallon pompanneen unelmavetopaikkaan Swansea-puolustajan purkuyrityksestä.

OptaJoe

@OptaJoe
306 - Paul Pogba has scored Man Utd's first Premier League goal in 306 minutes of action. Belter.

Maali sementoi vieraiden hallintaa pelistä, ja Marouane Fellaini oli lähellä tuplata johtoaseman heti seuraavasta hyökkäkyksestä. Tapahtumat sijoittuivat nyt lähes yksinomaan Swansean alueelle, ja niiden kulkua ohjasi United.

Seuraava osuma nähtiin 21. minuutilla, ja ottelu vaikutti pitkälti ratkenneen jo siihen. Ibrahimovic sai pallon Wayne Rooneylta boksin ulkopuolella ja sijoitti sen matalana puolustajan jalkojen välistä kohti alanurkkaa. Swansean maalilla Lukasz Fabianski oli myöhässä; veto ei kohdistunut edes aivan tolpan juureen.

Ohjaaja poimi lehtereiltä syvään huokailevaa kotijoukkueen omistajaporrasta heti sen perään kun kamera oli keskittynyt voimattoman näköiseen manageri Bob Bradleyyn. Oliko amerikkalaisen pestaaminen sittenkään kovin hyvä veto? Valmentajakysymys on ollut oikeastaan Garry Monkin potkuista alkaen akilleen kantapää seuralle. Alan Curtis hoiti tehtävää vähintäänkin tyydyttävästi väliaikaismanagerina. Fransesco Guidolinin työ hänen jälkeensä ei ollut suuri menestys, eikä Bradley näytä hänkään tuoneen muutosta kurssiin.

Walesilaisten surkeus syveni Zlatanin toisen maalin muodossa 33. minuutilla. Ruotsalainen selvitti ensin helpon oloisesti kaksi puolustajaa tieltään, ja pamautti pallon ylös etukulmaan. 0-3.

Todella huonosti organisoidusta kotijoukkueesta on epäreilua syyttää yksittäisiä pelaajia, mutta puolustaja Mike van der Hoorn katseli oikeastaan jokaista maalitilannetta melko läheltä.

Tauolle mentiin kotikannattajien buuatessa omilleen täysin aiheesta Swansean ollessa kolme maalia vieraitaan perässä.

Squawka

@Squawka
Swansea 0-3 Man United HT:

Shots: 1-8
Pass accuracy: 81%-92%
Chances created: 1-6
Possession: 36%-64%

Goals flying in.

Bradley heräsi ja ainakin yritti pelaajavaihdoilla

Kotijoukkueen manageri havahtui tauon aikana tilanteeseen, ja teki vaihtoja. Hyökkäyspäähän oli painotettava toiveella, että pallo ottelun toisella puolikkaalla kävisi myös sillä puolella keskiviivaa.

Loukkaantumisesta toipunut Jefferson Montero tuli tauon jälkeen kentälle, täysin näkymättömissä pysytelleen Fernando Llorenten tilalle. Modou Barrow puolestaan otti yhtä kadoksissa olleen Wayne Routledgen paikan.

Toisen jakson alku toi peliin kuitenkin vain yhden muutoksen; vahvassa johtoasemassa United ei enää puskenut alussa nähdyn kaltaisella voimalla kohti maalia, vaan ottelu puuroutui keskemmälle kenttää. Minkään asteisesta Swansean kiristä ei nähty merkkiäkään.

69. minuutille kirjattiin Swansean ensimmäinen maalintekoyritys, ja se upposi sisään. Maalintekijänä – kuinkas muutenkaan – paljon toisessa päässä kokenut van der Hoorn. Puolustaja puski sisään Gylfi Sigurdssonin antaman vapaapotkun. Kun ottelua oli pelattu 70 minuuttia, ei kummmallakaan maalivahdilla ollut tilillään yhtään torjuntaa. Ensimmäinen sellainen kirjattiin 83. minuutilla, kun Barrow pääsi ohjaamaan kohti oikeaa alanurkkaa. David de Gea heittäytyi pallon tielle.

Swansea osoitti toisella jaksolla jonkinlaista halua osallistua pelin tapahtumiin, ja sai vaihdoista lisää virtaa. Unitedille se ei suurta vaaraa silti pystynyt aiheuttamaan.

Swansea-Manchester United
0-1 Pogba (15.)
0-2 Ibrahimovic (21.)
0-3 Ibrahimovic (33.)
1-3 van der Hoorn (69.)