Enemmän tai vähemmän koko maailma puhuu tällä hetkellä Donald Trumpista.

Jätetään poliittinen puoli politiikan toimittajille. Muistellaan sen sijaan parin vuosikymmenen takaista tapahtumaa, kun Trump löi lusikkansa englantilaisen jalkapallon soppakattilaan.

Oli joulukuu 1991. Liigacup tunnettiin tuohon aikaan nimellä Rumbelows Cup – sponsorinsa mukaan. Viidennen kierroksen arvonta suoritettiin Trump Towerissa Manhattanilla. Arvonta oli osa Saint and Greavsie -showta, joka pyöri ITV:llä vuosina 1985-92.

Alkuun arvonta sujui melko tavanomaisissa merkeissä. Norwich vastaan Tottenham. Nottingham Forest tai Southampton vastaan Swindon tai Crystal Palace. Peterborough vastaan Middlesbrough. Ja sitten Trump veti Leedsin vastustajaksi Manchester Unitedin.

Man United ja Leeds ovat toistensa verivihollisia, vaikkei Leeds hetkeen ole pääsarjassa pelannut. Ei ihme, että Saint and Greavsien Ian St John ja Jimmy Greaves kommentoivat arvontatulosta seuraavanlaiseen sävyyn:

– Voi Donald, St John sanoi.

– Et tiedäkään, mitä menit tekemään, Greaves lisäsi.

– Tämähän on iso juttu. Kuulostaa sellaiselta ottelulta, jonka minä haluan nähdä, Trump sanoi.

Miten ottelu päättyi? Man United voitti maalein 3-1 ja paineli lopulta koko Liigacupin voittoon. Leeds sai pääsarjassa revanssin, sillä se voitti toistaiseksi viimeisen mestaruutensa. Man United jäi toiseksi.