Maajoukkuetaukoa on vielä vajaa viikko jäljellä, joten palaillaan alkukauden tilastoihin. Tällä kertaa listauksessa ovat vuorossa alkukauden kovimmat taklaajat. Kaikki viisi listan pelaajaa pelaavat eri seuroissa.

5) George Friend

Middlesbrough’n monipuolinen laitapuolustaja George Friend on ollut sarjanousijoiden puolustuksen tasaisimpia suorittajia. Englantilaispelaaja taklaa keskimäärin 4,8 kertaa ottelua kohden. Näistä yrityksistä 3,8 on keskimäärin onnistunut per peli. Se riittää listan viidenteen sijaan.

4) Danny Drinkwater

Leicesterin kompuroinnista huolimatta Danny Drinkwater on jatkanut viime kauden tasoillaan. Keskikentän moottori on kunnostautunut ensimmäiseen 11 otteluun erityisesti rikkovassa roolissa, mikä on näkynyt suurissa taklausmäärissä (6 ottelua kohden). Näistä yrityksistä keskimäärin neljä on tuonut onnistumisen. Valitettavasti Drinkwater otteet eivät ole näkyneet muussa joukkueessa. Leicester on nimittäin vain kahden pisteen päässä putoamisviivasta.

3) Danny Rose

Vielä muutama vuosi sitten Danny Rose kävi kovaa kilpailua avauksen paikasta Ben Daviesin kanssa. Nykyään 26-vuotias laitapuolustaja on itseoikeutettu vaihtoehto Spusin ykkösmiehistöön. Rose tunnetaan nousuistaan tukemaan hyökkäyksiä, mutta loistaa mies myös omassa päässä. Keskimääräisestä 4,7 taklausyrityksestä onnistuneita suorituksia on kertynyt noin 3,9 ottelua kohden. Tottenhamin vasenta laitaa ei helpolla ohiteta.

2) Jordan Henderson

Liverpoolin hyökkäys on tällä hetkellä Valioliigan kuumin ja maaleja tulee kuin liukuhihnalta. Samaan aikaan kippari Jordan Henderson on tehnyt arvokasta oman pään työtä keskikentän pohjalla 4,3 onnistuneen taklauksen keskiarvolla ottelua kohden. 5,8 yritykseen peilaten onnistumisprosentti on kova. Onhan Henderson pelannut tähän mennessä avauksessa jokaisen ottelun.

1) Idrissa Gueye

Idrissa Gueye oli jo vuosi sitten täksi kaudeksi Mestaruussarjaan pudonneen Aston Villan harvoja vahvoja suorittajia. Evertonissa keskikenttäpelaaja on jatkanut tutussa rikkovassa roolissaan. Jo viime kaudella senegalilaisen onnistuneiden taklausten lukemat olivat sarjan parhaimmistoa. Tänä syksynä 6,5 yrityksestä 4,5 taklausta on osunut keskimäärin per peli kohdalleen. Yhteensä onnistuneita taklauksia on kertynyt 10 peliin 45 kappaletta. Sillä saldolla napataan myös tämän listan kärkisija.