Carles Puyol muistetaan peliuraltaan taistelijana, joka ei koskaan antanut periksi. Mutta millaisia pelaajia Puyol itse pitää arvossaan?

The Timesin haastattelussa entinen Barcelona-puolustaja nimesi tähdistökentällisen pelaajista, joita vastaan hän urallaan mitteli.

Maaliin Puyol sijoitti Juventuksen ja Italian maajoukkueen monivuotisen luottovahdin – Gianluigi Buffonin. Ylipäätään puolustuspäässä on vahva italialaisvaikute. Neljän linjan kun muodostavat Inter-legenda Javier Zanetti, italialaisikonit Alessandro Nesta ja Paolo Maldini sekä Roberto Carlos.

Keskikentän kolmikossa riittää pelintekovoimaa. Fysiikasta vastaa Clarence Seedorf, joka pelasi urallaan muun muassa Real Madridissa, Interissä ja AC Milanissa. Hänen oikealla puolellaan on Andrea Pirlo, ja vasemmalta löytyy Realin nykyinen päävalmentaja Zinédine Zidane.

Tavallaan ehkä mielenkiintoisimmat valinnat liittyvät hyökkäyskolmikkoon, sillä hyökkääjiä vastaan Puyol eniten joutui tontillaan pelaamaan. Oikealla laidalla temmeltää Arjen Robben ja vasemmalla Man Cityn Sergio Agüero. Keskellä rymyää Chelseassa pitkän päivätyön tehnyt Didier Drogba.

Tähdistö Carles Puyolin vastustajista

Buffon; Zanetti, Nesta, Maldini, Roberto Carlos; Pirlo, Seedorf, Zidane; Robben, Drogba, Agüero