Adam Lallanalla on ikää 28 vuotta, mutta hän on pelannut urallaan ”vasta” 27 maaottelua Englannin paidassa. Hitaasti kypsyminen ei ole estänyt huipulle nousemista.

Saarivaltion entiset suuruudet – Matt Le Tissier ja Glenn Hoddle – ovat sitä mieltä, että Lallana on tätä nykyä Englannin maajoukkueen paras pelaaja.

– Kysyn itseltäni, kuka on Englannin paras pelaaja. Nykyvireen perusteella sanon, että todennäköisesti Adam Lallana, Le Tissier sanoi Sky Sportsille.

– 28-vuotiaana hän pelaa uransa parasta jalkapalloa. Ehkä se johtuu siitä, että vasta nyt hän uskoo täysin itseensä. Hän on Englannin paras pelaaja tällä hetkellä, Hoddle puolestaan kirjoitti Daily Mailin kolumnissaan.

Hoddlen mukaan Lallana olisi noussut jo aiemmin maajoukkueen vakiokalustoon, jos hän ei olisi pelannut Southamptonin kokoisessa seurassa.

– Jos hän olisi ollut 19-vuotiaana Manchester Unitedissa, hän olisi ollut Englannin maajoukkueessa paljon aiemmin, eikä vasta 25-vuotiaana. Ja sen on väärin. Lahjakkuus on lahjakkuutta. Se on tunnistettava ja saatava Englannin maajoukkueeseen.

Tulevaisuudessa Le Tissier haluaisi, että Lallanan pelipaikkaa hieman viilattaisiin. Hoddle puolestaan kaipaa Liverpoolin mieheltä maaleja.

– Hänet tupataan työntämään laidalle. Haluaisin nähdä hänet kymppipaikalla. Hän tykkää liikkua molempiin suuntiin, joten keskikaistalla pelaaminen antaisi monia vaihtoehtoja, Le Tissier sanoi.

– Sanoin kauden alussa, että jos hän pystyy kasvattamaan maalimääräänsä, hänellä on mahdollisuus nousta lajin suuruuksien rinnalle. Sen jälkeen hän on tehnyt kaksi maalia Englannille ja kolme Liverpoolille. Hänen on pidettävä tuosta tahdista kiinni, Hoddle tuumasi.