Pikkuhuuhkajien pitkäaikainen luottotoppari Daniel O’Shaughnessy valmistautuu tekemään ensiesiintymisensä Englannin maineikkaassa FA Cupissa. 22-vuotiaan O’Shaughnessyn seura Cheltenham FC kohtaa tiistai-iltana Crewe Alexandran cupin ensimmäisen varsinaisen kierroksen uusintaottelussa.

Suomalaispuolustaja oli alkukaudesta säännöllisesti joukkueensa avauskokoonpanossa, mutta saatuaan 8.10. pelatussa Accrington-ottelussa punaisen kortin on miehen osana ollut istua vaihtopenkillä. Nyt O’Shaughnessy himoitsee paluuta tositoimiin kilpailussa, jota hän tottui katsomaan lapsena Riihimäellä televisiosta.

Mikäli Crewe kaatuu tiistaina ja sarjaporrasta alempana pelaava Sutton United joulukuussa toisella kierroksella, voidaan O’Shaughnessyn peliä nähdä Suomenkin televisiossa.

– Suomessa Valioliiga on iso juttu, mutta jossain vaiheessa televisiossa näytettiin vain FA Cupia, joten katsoimme kaikki pelit jo alkukierroksilta lähtien, O’Shaughnessy kertoo Gloucerstershire Liven haastattelussa.

– Muistan katsoneeni ottelua, jossa pelasi FC United of Manchester, fanien muodostama joukkue. FA Cup on kilpailu, joka tunnetaan kaikkialla maailmassa. Mutta jotta pääsemme pelaamaan huippujoukkueita vastaan, meidän täytyy ensin lyödä Crewe.

Edellinen joukkueiden kohtaaminen Cheltenhamin kotikentällä päättyi 1-1 -tasapeliin O’Shaughnessyn seuratessa peliä vaihtopenkiltä.

– Olimme ottelussa parempia ja olisimme voineet voittaa, vaikka pelasimme yhden miehen vajaalla. Toivottavasti saimme siitä itseluottamusta.

O’Shaughnessy himoitsee niin kovasti avauskokoonpanopaikan takaisin valtaamista, että hän on kieltäytynyt muutamista juniorimaajoukkueen otteluista, jottei seurajoukkuepelejä jäisi väliin. Englannin neljännellä sarjatasolla Kakkosliigassa ei maaottelutaukoa tunneta.

– Olen jutellut joidenkin suomalaisten kanssa ja päättänyt, että haluan keskittyä nyt seurajoukkueuraani Cheltenhamissa. Siten saan lisää kokemusta ja toivottavasti se auttaa minua pääsemään jonain päivänä Suomen A-maajoukkueeseen.