Arsenal palaa maaottelutauon jälkeen tositoimiin vierailemalla lauantaina Manchester Unitedin kotistadionilla Old Traffordilla. Vielä ei ole kuitenkaan täysin selvää, peluuttaako manageri Arséne Wenger chileläistä supertähteään Alexis Sánchezia. Sánchez on vasta palaamassa maajoukkuetehtävistä Lontooseen eikä ranskalainen halua ottaa taiturin kanssa mitään riskejä. Siksi Arsenalin lääkärit tutkivat 27-vuotiaan Sánchezin ennen peluutuspäätöstä.

Sánchez loukkasi ennen Chilen viime viikonlopun ottelua Kolumbiaa vastaan harjoituksissa reittään, ja joutui jäämään ottelusta sivuun. Chilen maajoukkuevalmentaja Juan Antonio Pizzi päätti kuitenkin peluuttaa luottomiestään viime yön ottelussa Uruguayta vastaan. Wenger kritisoi ratkaisua ”itsemurhapäätökseksi”, mutta Pizzin ei tarvinnut katua. Sánchez teki kaksi maalia Chilen 3-1 -voitossa ja tuli vaihtoon 84 peliminuutin jälkeen – niin terveenä kuin mahdollista.

– Yksilöt puhuvat puolestaan. Alexis on yksi maailman parhaista pelaajista, Pizzi kehui ottelun jälkeen London Evening Standardin mukaan.

Sánchez on viimeistellyt Arsenalille alkukauden aikana kahdeksan maalia ja alustanut viisi muuta. Tehot ovat siivittäneet Arsenalin mukaan Valioliigan kärkitaisteluun, ja Sánchez itse nauttii suuresti uudesta hyökkääjän roolistaan. Aiemmin chileläinen oli totuttu näkemään enimmäkseen laidalla.

-Pidän keskihyökkääjänä pelaamisesta, koska voin osallistua peliin enemmän. Voin pudottautua vähän syvemmälle ja siten hakea paremmin yhteyksiä pelikavereihini, Sánchez totesi Arsenalin kotisivuilla.

– Manageri päättää, missä kukin meistä pelaa. Minulle hänen ratkaisunsa sopi hyvin. Katselin internetistä videoita siitä, miten minun täytyy muuttaa liikkumistani, ja olen totutellut uuteen pelipaikkaan siitä lähtien.