Gareth Southgaten väliaikaispesti Englannin maajoukkueen peräsimessä päättyi 2-2 -tasapeliin Espanjan kanssa, vaikka koko Wembley oli jo tuudittautumassa voittoon. Näin Southgaten syksyn saldoksi jäi kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä. Pitkään näytti siltä, ettei Englanti päästäisi neljässä ottelussa ainuttakaan maalia, mutta lopussa puolustus joutui taipumaan.

Espanja on ollut Englannille vaikea vastus, sillä edellisistä viidestä kohtaamisesta Englanti oli voittanut vain yhden. Nytkin se pääsi vain lähelle.

OptaJoe

@OptaJoe
4 - England have lost four of their last five international clashes with Spain, winning the other 1-0 at Wembley in November 2011. Test.

Englanti siirtyi ottelussa 1-0 -johtoon yhdeksännellä peliminuutilla, kun Liverpoolin Adam Lallana ampui rangaistuspotkun kylmänviileästi verkkoon. Rankkari tuomittiin Espanjan maalia vartioineen Pepe Reinan kaadettua sääntöjenvastaisesti Jamie Vardyn.

Lallanan taivas kuitenkin synkkeni avausjakson puolivälissä. Hyvävireinen keskikenttämies joutui nilkuttamaan loukkaantuneena vaihtoon, ja korvaajaksi kentälle juoksi Theo Walcott. Lallanan tehokkaasta syksystä kielii se, että hän teki maalin kolmessa perättäisessä maaottelussa.

OptaJoe

@OptaJoe
3 - Adam Lallana has scored in each of his last 3 games for England after failing to find the net in his 26 before that. Blossom.

Toisen jakson alkuminuuteilla Englanti tuplasi johtonsa, kun Jamie Vardy puski Jordan Hendersonin nappikeskityksen taidokkaasti maaliin. Leicesterin hyökkääjälle maali oli taatusti suuri helpotus, sillä Vardy ei ollut osunut maalipuiden väliin viiteentoista otteluun.

OptaJoe

@OptaJoe
15 - Jamie Vardy has scored his first goal in 15 games for club and country. Overdue.

Molempien joukkueiden kokoonpanot olivat alunperinkin kokeelliset, mutta toisella jaksolla pakat sekoitettiin entisestään, sillä kumpikin käytti kaikki kuusi vaihtoaan. Englannilta kehiin pääsivät mm. Joe Hartin korvannut Burnley-vahti Tom Heaton ja West Hamin Aaron Cresswell.

Englanti näytti jo pääsevän juhlimaan voittoa, mutta Espanja ei halunnut päättää vuotta tappioon. Reilu minuutti ennen täyttä aikaa La Ligan lokakuun pelaajaksi valittu Iogo Aspas kavensi vastahyökkäyksestä tilanteeksi 1-2. Maali oli Aspasin ensimmäinen maaottelumaali, ja hän ampui sen komeasti ensimmäisellä laukauksellaan maalia kohti, ja vieläpä tolpan kautta.

Sekään ei vielä riittänyt. Lisäajan viidennellä minuutilla Southgaten hymy hyytyi, kun Isco pani pienestä kulmasta pallon Heatonin jalkojen välistä maaliin. Näin päätösnumeroiksi kirjattiin 2-2.