Suomen entinen maajoukkuepelaaja Jonatan Johansson loi viime vuosikymmenellä pitkän uran Charltonissa. Hyökkääjänä operoinut pelaaja vietti kuusi vuotta Charltonissa ja pelasi yhteensä 160 ottelua Englannissa.

Nykyisin 41-vuotias Johansson on kokeillut viime aikoina siipiään valmentajana. Motherwellin alle 20-vuotiaiden joukkueen lisäksi suomalainen luotsasi hetken apumiehenä myös miesten maajoukkueessa Huuhkajissa.

– Suomen tilapäisvalmentaja Markku Kanerva soitti minulle ja pyysi tulemaan. Tartuin heti kiinni mahdollisuuteen. Meillä oli kolme karsintapeliä ja se oli mahtavaa. Pelaajat kunnioittavat sinua entisenä pelaajana, mutta kääntävät pian kantansa mikäli et ole valmistaunut hyvin. Nautin tuosta haasteesta ja saimme hyviä tuloksia, Johansson kertoi The Scottish Sun -lehdelle.

Johanssonin mielestä töiden hakemisessa valmentajana on oltava entistä oma-aloitteisempi.

– Olen hakenut muutamia töitä ja oppinut siitä. Pelaajana sinulle vain soitetaan ja pyydetään pelaamaan jonnekin. Nykyään sinun täytyy olla itse aktiivisempi. Olen parantunut siinä.

Nuorille mahdollisuuksia

Johansson uskoo vahvasti omien kasvattien hyödyntämiseen. Suomalainen näkee itsensä parhaiten juniorivalmentajana.

– Uskon todella nuoriin pelaajiin. Jos antaa vain mahdollisuuden, he vastaavat siihen ja antavat parastaan. Heitä pitää kuitenkin jatkuvasti puskea eteenpäin, tai muuten he menettävät keskittymisensä.