Valioliiga on myynyt televisio-oikeudet Kiinaan ennätysmäiseen hintaan. Asiasta kertoo uutistoimisto AP.

Valioliiga nettoaa sopimuksesta vuosittain 233 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria (noin 218 miljoonaa euroa). Vuodesta 2019 alkava sopimus on kolmevuotinen, joten sopimuskaudesta Valioliiga saa muhkeat 700 miljoonaa dollaria. Sopimus on valioliigahistorian suurin ulkomaille tehty tv-sopimus.

Muutos edelliseen sopimukseen on valtava. Tällä hetkellä Kiina maksaa Valioliigan lähetysoikeuksista 21,6 miljoonaa dollaria vuosittain.

Martyn Ziegler

@martynziegler
Premier League seal astonishing TV deal in China - up from $21.6m to $233m a year ($700m over 3 years from 2019). Biggest overseas deal.

Uuden sopimuksen kiinalaisosapuoli on nettitv-palveluita tarjoava PPTV. Se on osa Suning-yhtiötä, joka omistaa myös jalkapalloseurat Jiangsu Suningin ja Inter Milanin. Virallista vahvistusta ei ole vielä asiaan saatu Valioliigalta tai PPTV:ltä. PPTV kuitenkin vahvisti tiedon BBC:lle.

Televisiointisopimukset ovat kaiken kaikkiaan hyvin merkittävä tulonlähde Valioliigalle. ESPN:n mukaan sarja nettoaa kaikista tv-sopimuksistaan yhteensä noin 8,3 miljardia puntaa (noin 9,7 miljardia euroa) vuoteen 2019 asti.