FIFA julkisti maanantaina ehdokkaat vuotuisen Ferenc Puskas -palkinnon saajaksi. Palkinto myönnetään vuoden komeimman maalin tehneelle pelaajalle.

Huomionarvoista suomalaisittain on, että A-maajoukkueen rinkiinkin noussut Simon Skrabb on päässyt mukaan 10 pelaajan short listille. Skrabb teki Allsvenskanin Åtvidabergissa viime vuoden lokakuussa upean osuman ns. skorpionipotkulla. Päättyneen jalkapallokauden Skrabb pelasi Allsvenskanista pudonneessa Geflessä.

Valioliigapelaajista kymmenen ehdokkaan joukkoon mahtui West Bromwichin Hal Robson-Kanu kesän EM-kisoissa tekemällään maalilla. Walesilainen harhautti Belgian puolustuksen täysin kuutamolle ”Johan Cruijff -käännöksellä”.

Listan tunnetuimmat nimet ovat Barcelonan tähdet Neymar ja Lionel Messi, joista jälkimmäinen teki ehdolle päässeen maalinsa Argentiinan maajoukkuepaidassa kesän Copa América Centenariossa.

Ehdolle on asetettu pelaajia käytännössä kaikilta mantereilta, sillä myös afrikkalais- ja aasialaispelaaja on mukana short listillä. Naisjalkapalloilua edustaa Venezuelan alle 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkuepelaaja Daniuska Rodríguez.

Simon Skrabbin maalia voi ihastella tarkemmin tästä YouTube-linkistä. Hal Robson-Kanun maali on puolestaan nähtävissä tästä.

Ferenc Puskas -palkinto on jaettu vuodesta 2009 lähtien. Palkinnon saaja jaetaan FIFA:n kotisivuilla olevan yleisöäänestyksen perusteella. Simon Skrabb on kautta aikain ensimmäinen ehdolle päässyt suomalaispelaaja.

Aiemmat voittajat (suluissa joukkue, jonka paidassa maali syntyi):

2009: Cristiano Ronaldo (Manchester United)
2010: Hamit Altintop (Turkki)
2011: Neymar (Santos)
2012: Miroslav Stock (Fenerbahce)
2013: Zlatan Ibrahimovic (Ruotsi)
2014: James Rodríguez (Kolumbia)
2015: Wendell Lira (Goianésia)