Puolustavalla Valioliigan mestarilla Leicesterille takkuaa kansallisessa sarjassa, mutta Mestarien liigassa Ketuille ei löydy pysäyttäjää. Leicester varmisti jatkopaikkansa jo ennen päätöskierrosta kaatamalla viimeisessä lohkovaiheen kotiottelussaan Club Bruggen 2-1. Leicesterin maali pysyi kuitenkin puhtaana ”vain” neljä ja puoli ottelua.

Leicesterin voittomaalin iski jo viidennellä minuutilla Shinji Okazaki, joka jatkoi Christian Fuchsin matalan keskityksen upeasti vasurillaan etuylänurkkaan. Puolen tunnin pelin jälkeen Afrikan vuoden pelaajaksi ehdolla oleva Riyad Mahrez tuplasi isäntien johdon rankkarimaalillaan.

Toisen puoliajan alussa Bruggen toiveet heräsivät, kun Jose Izquierdo toi vieraat komealla maalillaan maalin päähän. Tasoihin asti belgialaisseura ei kuitenkaan kyennyt nousemaan, ja niin Leicester eteni komeasti lohkostaan jatkoon. Myös lohkovoitto on jo varma, joten päätöskierroksella sillä on mahdollista harrastaa huolellista rotaatiota. Toisen jatkopaikan ratkaisevat FC Porto ja FC Kööpenhamina, jotka pelasivat tiistaina maalittoman tasapelin.

Pikantti yksityiskohta on, että Leicester on voittanut tällä kaudella enemmän otteluita Mestarien liigassa kuin Valioliigassa.

4 - Leicester now have won more games in the Champions League (4) than they have in the Premier League (3) this season. Qualified.

Leicester: Zieler; Simpson, Morgan, Huth, Fuchs; Mahrez, King, Drinkwater, Albrighton; Vardy, Okazaki
Club Brugge: Butelle; Cools, Poulain, Mechele, De Bock; Claudemir, Simons, Pina, Vanaken; Vossen, Izquierdo